Un jugador alça amb la mà el trofeu del Mundial de Clubs
Aquest és el trofeu que es dona al guanyador del Mundial de Clubs
barça

El pas de l'Atlètic obliga el Barça a recalcular la ruta per arribar al Mundial de Clubs

Eliminar el Nàpols havia donat esperances als culers, però la gesta "colchonera" torna a fer que la missió sigui costeruda

Redacció Esport3Actualitzat

O arribar a semis guanyant els dos partits de quarts i que l'Atlètic de Madrid quedi eliminat perdent-ho tot. O guanyar la Champions 23-24. Resumidament, aquestes han passat a ser les dues vies perquè el Barça pugui ser al Mundial de Clubs 2025.

Després d'eliminar l'Inter als penals, els "colchoneros" tenen 65 punts, mentre que el pas del Barça a costa del Nàpols va fer pujar el comptador blaugrana fins als 59 punts. Eixugar aquests 6 punts es presenta ara com una missió, pràcticament, impossible, tenint en compte l'entitat dels rivals i el sistema de puntuació. Es donen 2 punts per victòria i 1 punt per empat, i 1 punt més per passar a semifinals.

En l'escenari més positiu per als culers, que seria avançar a semifinals amb un ple de victòries, i que els matalassers no en guanyessin cap i, per tant, quedessin fora de la màxima categoria, el Barça afrontaria les "semis" a 1 punt dels madrilenys.

Això sí, cal recordar que en igualtat de punts, el Barça, per haver-ne obtingut més en la present edició de la competició, seria qui obtindria l'accés al Mundial.

 

Europa hi tindrà dotze representants: quatre són els campions de la Champions des de l'edició del 2020-21 fins a la del 2023-24, i els altres vuit seran els que tinguin més punts en aquestes mateixes edicions. 

Aquest torneig es jugarà cada quatre anys en els anys previs de Mundial. És a dir, si la primera edició serà el 2025, la següent serà el 2029.

Anar al contingut