Aquests dies Doha és vermella
Aquests dies Doha és vermella (Reuters)
mundial 2022

Per què a Qatar tothom va amb el Marroc?

L'equip de Regragui, botxí d'Espanya, recull simpaties dels aficionats a mesura que s'apunta gestes en el torneig

Redacció Esport3Actualitzat

El Marroc era la quarta selecció africana que arribava als quarts de final d'un Mundial, igualant les fites del Camerun (1990), Senegal (2002) i Ghana (2010), i a partir d'aquest dissabte és la primera en superar-los.

Els "lleons de l'Atles" són la gran sensació d'aquesta Copa del Món, eliminant Espanya i Portugal i quedant primera d'un grup amb la semifinalista Croàcia i Bèlgica.

A més, és la favorita dels aficionats de la seu que alberga la competició i, per extensió, d'un bon tros del seu àmbit tant geogràfic com religiós. El Marroc representa l'orgull àrab i va recollint els aficionats que deixen la resta d'equips àrabs eliminats, com Tunísia, l'Aràbia Saudita o els mateixos amfitrions.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Esport3 (@esport3)

La bandera marroquina tenyeix Doha

La capital Doha sembla una ciutat més del Marroc, amb banderes del país projectades en màpings als edificis i samarretes vermelles pertot arreu.

Finalment, i com acostuma a passar en cada edició, la selecció de Regragui també acumulava simpaties per la complicitat dels fans amb l'aspirant més dèbil dels vuit que han assolit els quarts.

Dos motius que, a banda dels variats arguments futbolístics mostrats pels marroquins, intranquil·litzen la Portugal de Cristiano en la prèvia del partit. La majoria dels 44.000 espectadors que aquest dissabte han omplert les graderies de l'estadi Al-Thumama vestiran de vermell, no de verd i roig.

Regragui, durant un dels entrenaments previs al partit contra els lusitans
Regragui durant un dels entrenaments previs al partit contra els lusitans (Reuters)
ARXIVAT A:
Mundial Qatar 2022
Anar al contingut