El City Academy Stadium, o Joie Stadium, camp del Manchester City (Wikimmedia Commons)
Champions

Per què el Manchester City-Barça no es jugarà a l'Etihad Stadium

El club "cityzen" ja ha esgotat les entrades per al partit de Champions contra el Barça de dimecres

Redacció Esport3Actualitzat

És el màxim duel de la fase de grups del grup D de la ChampionsManchester City-Barça, aquest dimecres, 9 d'octubre, i Barça-Manchester City, el 18 de desembre a Montjuïc, per tancar la lligueta que determinarà els quarts de final. Aquesta setmana arrenca, doncs, el camí del Barça fins a Lisboa.

És un rival d'entitat que jugarà totes les cartes per treure un bon resultat a casa. Un empat permetria a les "cityzens" arribar amb opcions a l'última jornada de la fase de grups, suposant que Barça i City guanyen els duels respectius amb Sankt Pölten i Hammarby.

Pere Romeu creua els dits perquè Aitana Bonmatí es recuperi del refredat que l'ha deixat fora de la convocatòria aquest cap de setmana per al desplaçament contra el Madrid CFF. Serà especial el partit per a Keira Walsh i Ellie Roebuck, que tornen a Manchester.

La blaugrana Keira Walsh va jugar vuit anys al Manchester City (Europa Press)

Zona de comfort "cityzen"

Les primeres informacions després de saber l'emparellament del City amb el Barça apuntaven a la possibilitat que les angleses acollissin el partit a l'Etihad Stadium, l'estadi de l'equip masculí i on jugaran tres partits de la lliga anglesa aquesta temporada. Fins ara, només hi han jugat en dues ocasions, com en el derbi de la WSL contra el Manchester United.

La decisió final, però, s'ha decantat per jugar on ho fan habitualment, la ciutat esportiva del club "cityzen". El club argumenta falta de temps per organitzar la logística. Darrere d'aquests obstacles, hi pot haver un motiu que hauria convençut del tot els dirigents del City.

I és que allà hi tenen un precedent favorable i recent: l'últim cop que el Barça es va enfrontar al City, les angleses van guanyar per 2-1 amb gols de Janine Beckie i Sam Mewis, la temporada 2020-21. Per tant, punt a favor jugar on estan acostumades a fer-ho, amb cada centímetre après, i on el Barça ha perdut.

Enfrontament entre el City i el Barça, el 2021, amb Vicky Losada lluint el braçal de capitana

L'altre argument és el dubte de si es podria omplir un estadi de 53.400 persones amb una setmana i mitja de venda d'entrades. El perill que quedés l'estadi desangelat hauria sumat arguments al club per preferir convertir en una olla de pressió el camp habitual de la ciutat esportiva, el Manchester City Academy Stadium, conegut ara com a Joie Stadium. 

Un estadi amb molt bones condicions i una capacitat per a 7.000 espectadors.

El City Academy Stadium té capacitat per a 7.000 persones (Wikimmedia Commons)

De fet, el club anunciava aquest divendres que quedaven molt poques entrades per al partit de dimecres. A la web oficial per adquirir-les, però, ja no n'hi ha de disponibles. No serà l'Etihad, però l'ambient de Champions està garantit.

Anar al contingut