Guardiola, aquest dimarts al Bernabéu
Guardiola, aquest dimarts al Bernabéu
lliga de campions

Per què Guardiola no ha fet ni un sol canvi al Bernabéu? Respon a un patró

El tècnic ha actuat com ho ha fet en totes les eliminatòries europees

Redacció Esport3Actualitzat

Intens, elèctric i disputat. Com s'esperava, el partit del Bernabéu entre Madrid i City no ha deixat respir i alguns futbolistes, com el capità anglès Gundogan, han acabat esbufegant. Tot i això, el tècnic dels britànics, Pep Guardiola, no ha fet ús de cap dels cinc canvis. El cert és que no és cap excepció en la manera de fer del de Santpedor.

Guardiola acostuma a no esgotar els canvis de què disposa, però, aquest curs, la tendència s'està accentuant en les eliminatòries europees. Als vuitens amb el Leipzig, tampoc va donar entrada a cap jugador de refresc i als quarts contra el Bayern de Munic, només es va saltar el patró per donar descans a un tocat De Bruyne.

Preguntat al final del partit per aquesta qüestió, el campió de l'última Premier League ha tret importància a l'assumpte:

"Estaven bé els que hi havia, Bernardo i Grealish retenen la pilota i donen cos a l'equip. Si es torna el partit boig, he pensat que ens aniria millor tenir el control de la pilota."

Ningú sap què passarà dimecres vinent al partit de tornada, però als duels de tornada Guardiola es permet modificar la partitura. En les dues anteriors rondes, ha introduït 5 i 3 canvis, respectivament.

No ha estat per falta de quirats a la banqueta

Si no ha fet canvis, no ha estat per falta ni de talent ni de pólvora. Guardiola tenia al seu costat estilets com l'argentí Julián Álvarez o mitjapuntes letals com Foden o Mahrez. A tots ells, a més, els esperava un entrenament postpartit abans d'abandonar l'estadi de La Castellana.

Anar al contingut