Per què hi ha tantes lesions d'encreuats al futbol femení

L'anatomia femenina i el cicle menstrual són els principals causants d'una de les lesions més complicades per a les jugadores
Redacció Esport3 Actualitzat

La lesió d'Alexia Putellas és un fort cop per a la jugadora i també per al Barça. La capitana blaugrana es va trencar el lligament encreuat del genoll esquerre aquest dimarts, durant un entrenament amb la selecció espanyola a Anglaterra. Però la greu lesió d'Alexia no és l'única que la plantilla blaugrana ha tingut aquesta temporada. I és que el trencament d'encreuats és força habitual entre les futbolistes.

Alexia Putellas se suma així a Bruna Vilamala, Jana Fernández i Cata Coll, jugadores que també han tingut un trencament de lligaments encreuats en els últims mesos. De fet, tres de les quatre jugadores --Jana Fernández es va lesionar amb el Barça-- estaven concentrades amb la selecció en el moment de la lesió. Un fet que disgusta el Barça, que considera que no es tracta d'una casualitat.

Cal recordar que el fantasma d'una de les lesions més greus per a les futbolistes, el trencament d'encreuats, ja ha planat en diverses ocasions pel club blaugrana. L'any 2017, Andrea Falcón es va trencar els encreuats per primer cop. Una lesió que la tornava a apartar dels terrenys de joc l'any 2019 i, de nou, la temporada 2020-21, per tornar a passar pel quiròfan.

Els principals motius d'una lesió massa habitual

La gran pregunta que es fa tothom, a hores d'ara, és: per què hi ha tantes lesions d'encreuats al futbol femení? La resposta té a veure, principalment, amb motius anatòmics i, alhora, aniria lligat al cicle menstrual. Tal com explicava a TV3, ara fa uns mesos, el Dr. Ramon Cugat, la forma de la pelvis i els genolls, a més de l'etapa d'ovulació, és un factor que propicia aquesta greu lesió.

"La pelvis de les dones està més oberta i els genolls més tancats, i els peus solen ser més pronats. Això facilita que el genoll marxi cap endins. A més, el cicle menstrual també hi té a veure. La majoria de dones es lesionen durant el cicle d'ovulació. El col·lagen que forma els teixits dels lligaments i ajuda el múscul, en aquesta fase disminueix fins a un 40%."

Per aquest motiu, actualment, al futbol femení es treballa per enfortir la musculatura de la zona del genoll per mirar d'evitar lesions d'encreuats.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut