Per què no s'han emès els àudios del VAR sobre la polèmica de la Supercopa?
Les converses dels col·legiats només es faran públiques si es compleix una condició encara inèdita en el torneig
La gran novetat d'aquesta edició de la Supercopa, el compromís dels àrbitres de publicar les converses entre el col·legiat de camp i la sala VAR, no s'ha portat a la pràctica en cap de les dues semifinals. Tot i la rivalitat, el derbi madrileny va estar exempt de jugades controvertides, però el Barça-Osasuna va estar marcat per la polèmica en el primer gol blaugrana.
La possible falta de Christensen a Arnaiz prèvia a la diana de Lewandowski, molt protestada pels navarresos, va ser una de les dues accions comprovades pel VAR. L'altra va tenir lloc a la primera part, una possible expulsió del central Catena per fer caure Raphinha quan encarava el porter. En totes dues, l'anàlisi del videoarbitratge va aprovar la primera decisió de l'àrbitre de camp, sense que el gallec Muñiz Ruiz hagués d'anar a veure les imatges al monitor.
Una condició que passa en 1 de cada 3 partits
A l'acabar el matx, els aficionats que esperaven escoltar els àudios es van quedar amb les ganes. Només es faran públics quan el jutge principal del partit consulti una jugada a la pantalla de televisió ubicada entre les banquetes.
Una condició, imposada per la International Football Association Board (IFAB), inèdita encara en el torneig i que les estadístiques assenyalen que passa en 1 de cada 3 partits. Si la mitjana es compleix, en el clàssic que decidirà la Supercopa pot ser que s'escoltin els tan esperats àudios.