Laporta presentava com a gran carta electoral el fitxatge de Pogba
Futbol

Pogba i el Barça: quan Bartomeu va desactivar la carta de Laporta

Paul Pogba, sancionat 4 anys per positiu per testosterona, va ser objecte de disputa en les eleccions a la presidència del Barça el 2015

Redacció Esport3Actualitzat

Paul Pogba és un dels noms de la setmana. Ha estat sancionat per als propers 4 anys després d'haver donat positiu per testosterona després d'un partit contra l'Udinese. El nom de Pogba, però, ha estat un nom recorrent en els mercats d'estiu del Barça. Especialment, l'estiu del 2015, quan es va convertir en un dels epicentres de les eleccions a la presidència del club.

Aleshores, Josep Maria Bartomeu era el president del club i es presentava a la reelecció. I tenia com a gran rival, a banda de Toni Freixa i Agustí Benedito, a Joan Laporta. L'avui president presentava com a gran carta electoral el fitxatge de Pogba, aleshores a la Juventus de Torí.

Laporta argumentava que la seva bona relació amb Mino Raiola, agent del futbolista, era la clau que podia desencallar una operació amb què, en aquell moment, sospiraven grans equips d'Europa com Manchester United, Chelsea o Reial Madrid.

Amb Bartomeu ja fora del club per poder presentar-se a la reelecció, la governança de l'entitat va quedar en mans de la junta gestora. I en aquest impàs, els executius del club, seguint ordres de l'entrenador Luis Enrique, van viatjar a Torí per negociar el fitxatge de Pogba.

Ariedo Braida i Albert Soler, responsables de la comissió esportiva, i homes forts de Bartomeu, van deixar entreveure un acord amb el club torinès segons el qual, la Juve es comprometia a no vendre Pogba fins que el Barça no tingués nou president.

Dit d'una altra manera, el Barça bloquejava el fitxatge de Pogba i la carta de Laporta quedava desactivada.

Aquesta actuació de Braida i Soler va ser durament criticada per Laporta i la resta de candidats, acusant Josep Maria Bartomeu d'estar darrere d'aquesta operació. Tot un capítol, el de Pogba i el Barça, explicat pel Tot Costa.

Paul Pogba, sancionat quatre anys per dopatge

Pogba va donar positiu per Dhea, una substància il·legal que augmenta la testosterona. Va ser en un partit de la lliga italiana l'agost passat contra l'Udinese en què no va jugar ni un minut.

Amb una contraanàlisi positiva pel mig, gairebé sis mesos després de quedar apartat dels terrenys de joc arriba la sentència de la Fiscalia antidopatge italiana. Quatre anys --sanció històrica-- per al migcampista de la Juventus, que gairebé als 31 anys podria significar la fi de la seva carrera.

Pogba pensa apel·lar al TAS, el Tribunal d'Arbitratge Esportiu. S'ha defensat en el seu compte d'Instagram. El francès argumenta que el veredicte és incorrecte.

 


Se sent trist, en estat de xoc, destrossat perquè li han arrabassat tot el que havia construït al llarg de tota la seva carrera.

Quan estigui lliure de restriccions legals, tota la història s'aclarirà i insisteix que mai ha pres conscientment suplements que violin les normes antidopatge.

Càstig exemplar al que en el seu moment va ser el fitxatge més car d'Europa, quan Mino Raiola va portar Pogba, un migcampista total de la Juve al Manchester United, tot i els esforços del Barça per reclutar-lo.

Icona internacional, campió del món amb França també, el seu rendiment ha anat decreixent fins al punt de pràcticament no jugar ni en el seu retorn a la Juventus.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut