Muniain, celebrant un dels dos gols que ha marcat des de la seva arribada a San Lorenzo (@SanLorenzo)
Muniain, celebrant un dels dos gols que ha marcat des de la seva arribada a San Lorenzo (@SanLorenzo)
futbol

Problemes a l'aventura argentina de Muniain: ja mira de reüll la clàusula secreta

La mala ratxa de San Lorenzo es pot veure agreujada per la dimissió del tècnic i valedor del navarrès

Guim Fortuny GimbertActualitzat

Un innocent penal ha estat la guspira que ha fet encendre un incendi a San Lorenzo. El foc amenaça de cremar l'aventura argentina d'Iker Muniain quan no fa ni un mes i mig que va signar pel "Cicló". La jerarquia del navarrès, concedida des del primer dia pel tècnic i llegenda local Leandro Romagnoli, feia partits que es veia amenaçada, però aquest cap de setmana ha estat directament atacada per un company.

A Almagro es parla de "penalty gate" per referir-se a la gota que ha fet vessar el got. Eren els minuts finals del partit contra Godoy Cruz, dramàtic per la greu situació a la taula de San Lorenzo, quan l'equip de Muniain va disposar d'un penal a favor. En el manual de l'entrenador, l'excapità de l'Athletic Club era l'encarregat de xutar-lo, però el davanter Francisco Fydriszewski va fer com si sentís ploure. La seva execució, un llançament a l'estil Panenka que va acabar mansament a les mans del porter.

Les primeres conseqüències no s'han fet esperar. Romagnoli ha dimitit per l'atemptat contra la seva autoritat perpetrat per Fydriszewski, les disculpes del qual semblen una desesperada maniobra de redempció: "Treballaré el doble per revertir la situació". Mentrestant, Muniain no s'ha pronunciat, però amb la centenària entitat enfonsada a la posició 24 de 28 no seria d'estranyar que comencés a mirar de reüll la clàusula secreta del seu contracte.

Fa unes setmanes va transcendir que l'ídol dels lleons, la prioritat incomplerta del qual era recalar a River Plate, es va comprometre fins al desembre 2025, però amb un detall. En aquests 18 mesos tindrà dues possibilitats d'abandonar el projecte sense que el club l'hi pugui impedir.

Anar al contingut