Imatge d'arxiu del Camp Nou durant el Barça-Madrid del 2021 (Europa Press)

Quants abonats al Camp Nou es veuen afectats pel seient lliure invers a partir del derbi?

La mesura entra en funcionament aquest dissabte amb la intenció d'augmentar l'assistència a l'estadi
Redacció Esport3 Actualitzat

El Barça comença a aplicar el seient lliure invers, una de les novetats aprovades el passat mes de juny per la junta directiva dins del paquet de mesures pensades per augmentar l'assistència a l'estadi i evitar nous casos "Eintracht ". El derbi de dissabte serà el primer partit en què el club assumeix per defecte la gestió de l'abonament de tots aquells socis que en 10 partits o més no han assistit al Camp Nou ni tampoc han alliberat el seient.

Tal com ha explicat la vicepresidenta institucional del FC Barcelona, Elena Fort, el Barça-Espanyol de l'últim dia de l'any és el "partit que fa de frontera" i permet activar la mesura. Fort adverteix que hi ha "aproximadament un miler de socis" que des de l'inici de temporada "ni han vingut, ni han deixat el carnet ni l'han alliberat" a través de l'opció del seient lliure. El club assegura que els està trucant per informar-los de la situació.

La directiva recorda que els 10 partits "no cal que siguin consecutius" per comportar la penalització que suposa el seient lliure invers. La mesura mantindrà el llindar de la desena de partits durant el que queda de temporada, així que alguns abonats que encara no hagin perdut la potestat del carnet s'hi poden trobar en els propers mesos.

Això sí, en cas de venda de la localitat el soci afectat rebrà la part corresponent del seient lliure.

Com recuperar l'abonament? 

Tots aquests 1.000 abonats es poden trobar que dissabte no poden accedir al Camp Nou. Per recuperar l'abonament, els socis afectats hauran d'avisar amb un mínim de 72 hores d'antelació l'entitat que faran ús del seu carnet --hi aniran o el cediran o l'alliberaran conscientment-- i el seu seient estarà ocupat durant el partit corresponent.

Sempre que hi vulguin anar, els titulars hauran de repetir aquesta operació tres dies abans de tots i cadascun dels partits del que queda de curs.

Per cert, la iniciativa també s'aplica als abonats al Palau Blaugrana. En aquest cas, la xifra a partir de la qual s'aplicarà la penalització és de 6 partits. 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut