Freddie Freeman, seguint l'abast del seu llançament (EFE)
Beisbol

Què és un Grand Slam, la jugada que ha decidit el primer partit de les Sèries Mundials?

Els Los Angeles Dodgers s'avancen als New York Yankees (6-3) gràcies al cop guanyador de Freddie Freeman

Redacció Esport3Actualitzat

Als Estats Units ha començat un dels esdeveniments esportius més esperats, les anomenades Sèries Mundials de beisbol, que en realitat és la final de l'MLB, la Lliga nord-americana. Si l'expectació ja és gran cada any, el fet que els dos equips més populars, New York Yankees i Los Angeles Dodgers s'enfrontin en una final sense precedents des del 1978 encara li confereix més interès. 

El primer duel, disputat al Dodgers Stadium de Los Angeles davant de més de 55.000 aficionats, se l'ha endut l'equip local amb una jugada força inhabitual, i més en una final. L'ha protagonitzada el batedor de l'equip californià, Freddie Freeman. En l'últim llançament de la desena entrada, i amb 2-3 al marcador a favor dels Yankees i tres jugadors dels Dodgers a les bases, Freeman ha connectat un bon cop que ha enviat la pilota a la graderia fent un home-run.

Tant Freeman com els seus tres companys han pogut completar la cursa, de tal manera que els Dodgers han sumat quatre punts de cop i han convertit el 2-3 en contra en un 6-3 final. El que es coneix com un Grand Slam, que en arribar a les acaballes del partit ha estat decisiu. El Dodgers Stadium ha embogit. 

Els Dodgers han colpejat primer en una final al millor de 7 partits. Els Yankees són l'equip més llorejat de l'MLB, amb 27 títols, però no guanyen des del 2009. Els Dodgers, campions per última vegada el 2020, volen treure's la mala fama de ser un equip que arriba a les finals, però falla en el moment decisiu: tenen, fins ara, 7 títols en 28 finals (per 27 en 40 dels Yankees).     

 


 

Anar al contingut