Futbol

Què ha de passar per destituir Luis Rubiales com a president de la federació?

La pressió sobre el president de l'RFEF perquè abandoni el càrrec és cada cop més insuportable. Si ell no vol plegar, com es pot forçar la seva sortida?

Redacció Esport3Actualitzat

Encara amb el record ben viu del seu comportament a la final del Mundial, la maquinària per fer plegar Luis Rubiales s'ha posat en marxa. La salutació, gèlida, amb Pedro Sánchez en la recepció de les campiones, evidencia la incomoditat de la situació. El govern espanyol no tanca la porta a la sortida de Rubiales, però reconeix que no té poder per fer-lo cessar.

Dues vies per fer-lo fora

Que hi hagi una moció de censura a la federació és una opció per provocar l'adeu de Rubiales. L'altra, la més factible, ja s'ha activat i passa pel Consell Superior d'Esports. La denúncia presentada per Miguel Galán, director del centre de formació d'entrenadors, és el primer pas.

El CSD l'ha d'estudiar i, si ho creu convenient, elevar-la al Tribunal d'Arbitratge Esportiu perquè valori si l'actitud de Rubiales vulnera la llei de l'esport. En cas d'arribar al TAD, el cessament estaria més a prop. La llei condemna l'assetjament i l'atemptat contra la dignitat d'una persona.

Galán no és l'únic que ha denunciat Rubiales. L'exàrbitre Xavier Estrada Fernández també l'ha denunciat i ha demanat l'obertura del protocol de la federació espanyola contra la violència sexual.  

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut