Marcus Slaughter jugant amb el Reial Madrid
Marcus Slaughter jugant amb el Reial Madrid. (Foto: EFE)
Bàsquet

Reactiven el cas Slaughter per falsificació de passaport de l'expivot del Madrid

El jutjat ha notificat a l'expivot nord-americà que haurà d'anar a judici per falsificar el seu passaport l'any 2015, segons explica 'La Vanguardia'

Redacció Esport3Actualitzat

Es tracta d'una causa que investiga si l'exjugador del Madrid va pagar per un passaport falsificat de Guinea Equatorial per poder jugar com a comunitari. Una causa que ara es reobre, després de 5 anys aturada, a instàncies del FC Barcelona. Ara només falta que el jutjat penal 3 posi data al judici.

El febrer del 2016, 'La Vanguardia' va publicar la fotografía del passaport fals de Marcus Slaughter, que confirmava una irregularitat que "Mundo Deportivo" havia tret a la llum un any abans.

El pivot nord-americà, gràcies a aquest document falsificat, havia pogut jugar com a equatoguineà a partir del 2015 i alliberar així una plaça d'extracomunitari per al seu equip, el Madrid.

El Barça, directament beneficiat

L'engany es va destapar a principis del 2015, quan el Fuenlabrada va presentar la documentació per acreditar la nacionalització del guineà Andy Panko i aleshores la Federació espanyola va adonar-se que el seu número de passaport era clavat al de Marcus Slaughter. Els dos jugadors compartien agència de representants.

Si la justícia confirma l'alineació indeguda de Slaughter, el Madrid perdria els títols de la Lliga i la Copa d'aquell 2015 en benefici del Barça.

Anar al contingut