Reconeixement històric per a l'alpinista català Jordi Corominas

El barceloní rep el guardó més preuat en el món de l'alpinisme per la qualitat de la seva trajectòria, on destaca l'ascens sense oxigen i en solitari al K2 per la Magic Line
Redacció Esport3 Actualitzat

El jurat internacional dels premis Piolet d'Or ha certificat aquest dissabte a la tarda el que els estudiosos de l'alpinisme ja sabien des de fa temps: que Jordi Corominas és un mite vivent d'aquest esport. La trajectòria del barceloní li ha valgut el guardó Walter Bonatti, que l'equipara a les grans figures mundials.

Un guardó que anteriorment han rebut llegendes de l'alpinisme com Walter Bonatti, el seu ídol, i que dona el seu nom al premi, Reinhold Messner o Kurt Diemberger. Una dilatada carrera que té en l'ascensió al cim del K2 per la Magic Line l'any 2004 el seu punt àlgid. Un cim que va conquerir sense oxigen, en solitari i per una via que només havia estat conquerida en una ocasió, el 1986 per una cordada polonesa.

Va ser una ascensió dura i complicada de 21 hores de durada, 5 de les quals de nit. Amb una altura de 8.611 metres, el K2 és el segon cim més alt del planeta, només superat per l'Everest, però és la muntanya més complexa de la serralada de l'Himàlaia per la seva dificultat tècnica i el seu clima, que la fan gairebé inabastable.

Jordi Corominas rebrà el guardó al mes de desembre en un acte que se celebrarà a San Martino di Castrozza, al Trentino, a Itàlia.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut