Les cheerleaders del Baxi Manresa, en acció (@BasquetManresa)

S'acaba el ball de les cheerleaders al Nou Congost: "Ens han fet fora de males maneres"

Les Cheers Manresa del Baxi anuncien que deixaran d'animar l'afició, després de 14 anys, perquè així ho ha volgut la nova junta directiva
Redacció Esport3 Actualitzat

El 30 d'octubre serà l'últim dia que les cheerleaders del Baxi Manresa animin al Nou Congost després de 14 anys. El grup va publicar dimecres un comunicat a les xarxes explicant amb detalls l'enfrontament que ha desembocat en aquesta situació. Assenyalen com a responsable la junta directiva del club del Bages que hi ha des del desembre passat. "Donem una explicació a l'afició perquè us mereixeu saber tota la veritat", comença la nota.

 

En realitat, la nota del grup d'animació --integrat tant per noies com per una minoria de nois-- va ser la resposta a l'anunci que el club va publicar el dia anterior.

Matisen amb contundència que no marxen "per voluntat pròpia", sinó que "ens han fet fora de males maneres a través d'una trucada telefònica". I afegeixen que és una "decisió unilateral per part de la directiva" que presideix Josep Maria Herms. Les desavinences venen de lluny, a partir del moment que les Cheers Manresa van començar a rebre exigències per modificar els seus espectacles.

Fora pompons i pantalons amples

El grup manresà explica que des que Herms va agafar les regnes del club "van començar els canvis imposats". Primer de tot, les van passar a anomenar grup d'animació, en lloc de cheerleaders "No van tenir en compte la nostra opinió per fer aquest canvi", reivindiquen.

A l'estiu, després d'una reunió de la junta, els van demanar prescindir dels pompons i modificar el vestuari del grup. Substituir les faldilles per pantalons amples o texans i canviar l'enfocament de les coreografies a un gènere urbà.

A més a més, abans del primer partit al Nou Congost, la junta els va demanar "un vídeo d'un dels balls per supervisar que es feia el que ells volien". Els comentaris que van rebre, un cop enviades les gravacions, van caure malament entre el grup: "La junta ens va faltar al respecte". Amb només 3 dies d'antelació els haurien demanat uns canvis impossibles d'aplicar.

Entre la massa social del club, les Cheers Manresa han rebut el suport de la grada d'animació Zona Roja i la penya Fora Dubtes.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut