kendrick Perry ha estat clau en la remuntada de l'Unicaja (acb Photo / J. Alberch)
Bàsquet

S'acaba la ratxa del Baxi davant el líder provisional, l'Unicaja (77-88)

L'Unicaja, que acabarà la jornada líder si el Madrid perd al Palau, ha remuntat 20 punts de desavantatge al Nou Congost. Derrotes també del Bàsquet Girona i la Penya

No ha pogut arribar la cinquena victòria seguida del Baxi Manresa. Els de Pedro Martínez venien de guanyar a Madrid, i ha semblat que amb la inèrcia de les últimes jornades -gran defensa, ritme alt i encert-, l'Unicaja també cauria. I és que els bagencs guanyaven per 38 a 18 a 3 minuts i mig per al descans.

Però l'equip d'Ibon Navarro va sobrat de confiança. Portava un 0 de 8 en triples, i els seus jugadors del perímetre han començat a escalfar el canell. Al descans ja només perdien de 10 i al final del tercer quart -els manresans s'han esverat massa- només estaven 1 a sota. I en l'últim quart, amb el seu perímetre desencadenat, l'Unicaja ha estat capaç d'anotar 33 punts (77-88).

La permanència encara no està tancada

El Bàsquet Girona s'ha estavellat a Tenerife contra el rocós equip de Vidorreta (74-60). El 19 a 9 del primer quart permetia intuir que anotar amb fluïdesa seria una odissea. I els de Katsikaris s'han quedat amb 60 punts, en un partit en què mai han tingut opcions. Marc Gasol tornarà de Memphis amb el seu equip 3 victòries per sobre del descens a falta de 6 jornades.

Marcelinho Huertas, 40 anys i segueix a ple rendiment (acb Photo / E. Cobos)

Drama verd-i-negre

La Penya va començar la segon volta com un huracà, amb 6 victòries seguides. Però la derrota en l'últim segon contra el Baxi Manresa i l'eliminació en l'Eurocup contra el París Basketball van desmuntar mentalment l'equip. Cinc desfetes consecutives en l'ACB i el play-off, cada vegada més lluny. A l'Olímpic, davant l'UCAM Múrcia, rendiment de mínims del perímetre -només es va salvar Feliz- i poca consistència quan els de Sito Alonso van posar-hi més intensitat (75-82). Els 25 punts de Tomic davant l'ex del Joventut Birgander no van tenir premi.