Sergi Mingote: "en els meus somnis he visualitzat que som al cim del K2"
Ës l'única gran muntanya del Himalaya que encara no s'ha pogut coronar durant l'hivern
Sergi Mingote ha presentat l'expedició hivernal del K2, 8.611 metres, al Palau Robert de Barcelona. L'alpinista de Parets del Vallès és colíder d'aquesta aventura que organitza l'agència nepalesa Seven Summit Treks. L'expedició internacional vol trepitjar el cim del K2. És l'ultima gran muntanya del Karakorum que encara no s'ha coronat durant l'hivern. Des dels anys 80 fins a set expedicions ho han intentat. L'alpinista basc Alex Txikon ho va provar sense sort a l'hivern del 2019.
Sergi Mingote ja sap què és coronar el K2. Ho va fer per primera vegada el 23 de juliol del 2018. A l'hivern la cosa canvia radicalment. Les temperatures extremes, les allaus de neu, i el vent són els grans enemics dels alpinistes. Durant la presentació Mingote ha comentat que:
"Fa uns dies mirant el temps que feia al cim del K2 vaig poder constatar que la temperatura era de 58 graus negatius, amb vent amb 110 km/h i, per tant, la sensació tèrmica era de -72 graus negatius".
En el transcurs de la presentació, Sergi Mingote s'ha sincerat reconeixent que hi ha poques possibilitats d'èxit:
"hi ha poques possibilitats i no s'ha de ser pretensiós. S'ha de ser molt respectuós i molt prudent amb aquesta muntanya. Això sí, en els meu somnis, visualitzo que som al cim. Perquè si no somies, no val la pena ni anar-hi. Hi ha poques possibilitats, però és el darrer gran repte de l'alpinisme a nivell mundial. Si queda alguna cosa per fer a nivell històric és el K2 a l'hivern. Després es podran fer rutes, estils, amb oxigen o sense. El meu plantejament és pujar sense oxigen embotellat. En l'expedició sí que s'utilitza oxigen, però jo intento ser fidel amb el meu estil"
Sergi Mingote viatja dissabte 19 de desembre des de Barcelona amb destinació Islamabad (Pakistan) per iniciar l'expedició al K2. No ho farà sol. Anirà acompanyat del seu amic, l'alpinista Carlos Carranzo, i del xilè Juan Pablo Mhor.
Després d'un o dos dies a Islamabad volaran destí a Skardu on es trobaran amb una part de l'expedició. De Skardu agafaran un vehicle 4X4 per desplaçar-se fins a Skole, l'últim poble abans de començar la marxa a peu amb destí al camp base del K2, a 5.000 metres. El trekking durarà entre una setmana i deu dies, en funció de la quantitat de neu que trobin en el camí.