Arrenca el primer Mundial de la història als Estats Units (REUTERS)

Set noms propis del Mundial d'Eugene d'atletisme

El Campionat del Món a l'aire lliure arrenca aquest divendres 15 de juliol
Redacció Esport3

Per primera vegada a la història el Mundial es disputa als Estats Units (concretament a Eugene, a Oregon). Un mundial amb molts noms propis destacats. Veurem d'aquí a deu dies quines han estat les grans figures.

Un Mundial que arriba un any tard. La pandèmia va situar els Jocs Olímpics de Tòquio al 2021 i va moure el calendari dels campionats del món d'atletisme fins al 2022.

Però a Eugene hi haurà grans atletes que vam descobrir a Tòquio. Com ara el velocista italià Marcell Jacobs. El campió olímpic dels 100 llisos tindrà una prova de foc en la cursa reina i davant dels grans velocistes nord-americans, humiliats a la capital japonesa.

Marcell Jacobs celebra la victòria als 60 m de Belgrad

Un altre dels noms propis del Mundial ha de ser el del saltador de perxa suec Armand Duplantis. Fa 15 dies va aconseguir el rècord mundial a l'aire lliure amb 6 metres 16 centímetres, però és molt probable que el torni a trencar.

La perxa és territori del suec Armand Duplantis (Reuters)

El noruec Jakob Inge Britsen intentarà desafiar en els 1.500 el monòleg africà de mig fons i fons. I un altre noruec, Karsten Worholm, és la gran incògnita en els 400 tanques. Campió olímpic a Tòquio i campió mundial el 2017 i el 2019, arriba als Estats Units amb problemes físics.

La blaugrana Yulimar Rojas, en categoria femenina

Entre les noies cal destacar la presència de l'atleta del Barça, la triplista veneçolana Yulimar Rojas, la velocista jamaicana Elaine Thompson o l'heptatleta belga Nafi Thiam.

Yulimar Rojas, la gran favorita al triple salt (Reuters)

En aquest Mundial no hi haurà atletes russos, vetats per la invasió d'Ucraïna.

Catalans a Eugene

L'equip masculí el lidera Adel Mechaal, que competirà als 5.000 metres i intentarà rescabalar-se del discret paper al Campionat d'Espanya. Els altres integrants masculins són Bernat Canet i Pol Retamal, que participaran en el relleu 4x100.

Sara Gallego i Laura Redondo, amb els seus flamants rècords d'Espanya a la maleta, encapçalen la representació femenina. Gallego acaba de fer la tercera millor marca europea de l'any en els 400 metres tanques i és una opció sòlida de medalla. L'atleta de l'Hospitalet participarà també en el relleu 4x400 i el 4x400 mixt.

Redondo, per la seva banda, arriba en clar ascens després d'haver batut dues vegades el rècord d'Espanya de llançament de martell aquest mes de juny.

Raquel González participarà en els 35 quilòmetres marxa. Jael Bestué han entrat a la llista per fer el relleu 4x100 i Laura Bou, el del 4x400. Laura Hernández disputarà el 4x400 i 4x400 m mixt.

Les primeres finals del Mundial seran divendres a la nit i matinada: 20 quilòmetres marxa masculins i femenins i el 4 x 400 mixt, amb l'hospitalenca Sara Gallego i l'olotina Laura Hernández.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut