Setè campionat i a la recerca de la Lliga perfecta (EFE)
Barça

Setè campionat i a la recerca de la Lliga perfecta

Les blaugranes busquen seguir fent història i aconseguir una temporada idíl·lica. Aquest és el tercer campionat de Lliga consecutiu i el que han aconseguit més d'hora

Redacció Esport3Actualitzat

Les blaugranes ja acumulen 72 punts en haver guanyat tots i cadascun dels 24 partits disputats. Ni una derrota ni un empat. 136 gols celebrats i tan sols 6 d'encaixats.

Encara falten 6 jornades de Lliga, però l'equip que dirigeix Jonatan Giráldez ha aconseguit el triomf que l'acredita com a campió de la Primera Iberdrola. És el setè campionat que aconsegueix el Barça, l'equip que més en té, seguit per l'Atlètic que en té cinc.

El Barça ha guanyat la Supercopa d'Espanya (títol que no va poder alçar la temporada anterior), ha guanyat la Lliga i segueix viu tant a la Champions com a la Copa de la Reina. L'objectiu és tornar a repetir el triplet, i fer-ho encara millor, sense deixar enrere ni un sol punt.
 

Gols i assistències per donar i vendre

Asisat Oshoala és la pitxitxi de l'equip, amb 19 dianes, tot i haver estat dos mesos de baixa en trencar-se el lligament encreuat posterior el passat mes de novembre. Ara, la davantera nigeriana torna a estar lesionada.

Lieke Martens suma 17 gols, i és la segona màxima golejadora de la competició.

Alexia Putellas, amb 16 gols i líder d'assistències a la Lliga, seria la quarta; Jennifer Hermoso, la sisena amb 13; Clàudia Pina, amb 10, es situaria en dotzena posició; Fridolina Rölfo sumaria 9 dianes i es col·loca com a catorzena màxima golejadora i Aitana Bonmatí, amb 8 dianes, seria la 18ena de la llista.

Fins a 20 jugadores han anotat aquesta temporada. Marta Torrejón i Mariona Caldentey (5 gols), Caroline Graham Hansen Patri Guijarro i Crnogorcevic (4),  Melanie Serrano, Irene Paredes i Bruna Vilamala (3 gols). Leila Ouahabi i Jana Fernández n'han sumat 2, mentre que Ona Baradad, amb fitxa del filial, Mapi León i Ingrid Engen han fet 1 gol.

 

Per tant, les jugadores que encara no han anotat cap gol aquesta temporada són les tres porteres (Sandra Paños, Cata Coll i Gemma Font) i la central Andrea Pereira, a part de les jugadores del filial Ornella, Ariadna Mingueza, Maria Molina i Maria Pérez.

Les estadístiques ho diuen tot

El Barça ha marcat una mitjana de 5,69 gols per partit, mentre que n'hauria encaixat 0,26 gols per partit de Lliga. L'estadi Johan Cruyff és el fortí de l'equip, on ha celebrat 65 gols a favor, una mitjana de 5,9 gols per partit; i n'ha encaixat només 2, una mitjana de 0,18 gols.

En tots els partits disputats a casa, les blaugranes han perforat la porteria adversària un mínim de 4 cops, contra el Llevant UD, l'Atlètic Club, el Rayo Vallecano i el Reial Betis. Davant l'Sporting de Huelva i l'EDG Tenerife van aconseguir marcar-ne 5. 7 en el duel contra el Madrid CFF i l'Eibar, mentre que 8 gols són els que es van arribar a poder cantar amb el València i la Reial Societat.

El màxim nombre, 9, contra l'Alabès. Aquests dos últims són els conjunts que van poder superar la portera blaugrana.

Públic al partit del Gamper de diumenge a l'estadi Johan Cruyff (Reuters / Albert Gea)

Aquestes xifres no varien gaire quan l'equip juga en camp contrari. 3 gols són el mínim que ha marcat el Barça fora de casa, i va ser al camp de l'Atlètic de Madrid, de l'Eibar, el Reial Madrid i l'Atlètic Club. A València, contra el Llevant UD van marcar 4 gols, mentre que davant el Betis i l'Sporting de Huelva en van ser 5. 6, 7, 8, 9 i fins a 10 van arribar a ser davant l'Alabès, la UDG Tenerife, el Vila-Real, la Reial Societat i el Sevilla, respectivament.

A fora de casa, això sí, el Barça ha encaixat el doble de gols. Els equips van ser el Sevilla, el Reial Madrid, el Llevant i la Reial Societat. Un total de 66 gols, un més que al Johan, 5,5 de mitjana; mentre que la mitjana de gols en contra puja a 0,33.
 

Les lesions colpegen les culés

La lesió més temuda, el trencament dels lligaments encreuats anterior, que malauradament ha aparegut en els informes mèdics de les esportistes dones i joves, ha arribat a Can Barça.

Les joves talents Bruna Vilamala (en un partit amistós amb la selecció espanyola), Jana Fernández (durant un entrenament) i Cata Coll han estat les afectades i els impedeix tornar a jugar aquesta temporada. Aquesta lesió trenca la bona dinàmica que portaven totes tres, i són jugadores importants a la plantilla del primer equip.

Oshoala es va fer una ruptura de lligament encreuat posterior que la va allunyar dels terrenys de joc durant dos mesos. Mariona Caldentey va tornar d'una concentració amb la selecció i va recaure de la lesió de musculatura isquiotibial a la cama dreta. La mallorquina ha tingut tres lesions aquesta temporada. Lieke Martens també ha patit una lesió fa poc, que li afecta el semitendinós de la cuixa esquerra.

Les baixes de figures importants a l'equip arriben en un punt decisiu de la temporada, quan es poden proclamar campiones de Lliga i en el mes que disputen els quarts de final de la Champions. La tornada serà al Camp Nou i ja s'han venut totes les entrades disponibles.

Un total de 21 jugadores (de 24 en plantilla) han passat per la infermeria aquesta temporada. Melanie Serrano, Marta Torrejón i Fridolina Rölfo són les tres jugadores que no han caigut lesionades.
 

Les renovacions, els deures que queden per fer

Alexia Putellas, Aitana Bonmatí i Patri Guijarro van anunciar la seva renovació l'any 2021, però quedaven pendents encara Mapi León, Marta Torrejón i Asisat Oshoala. Totes han renovat fins a l'any 2024. Encara faltaria, però, signar la renovació de Lieke Martens, Melanie Serrano, Jenni Hermoso, Leila Ouahabi, Crnogorcevic i Gemma Font.

Anar al contingut