Joan Laporta en la presentació de Raphinha com a jugador del Barça
Joan Laporta en la presentació de Raphinha com a jugador del Barça (EFE)
Futbol

Sorprenent acord de les grans lligues pel tancament del mercat d'estiu

Segons ha pogut avançar el mitjà anglès "The Times", es retallaran considerablement els dies hàbils per fer fitxatges a l'agost

El tancament del mercat de fitxatges acostuma a ser una bogeria, amb operacions que es tanquen, fins i tot, passada la mitjanit. En són conscients a Can Barça, quan el 31 d'agost del 2019 Antoine Griezmann es va convertir en futbolista blaugrana més enllà de les 00.00. Fitxatges com aquest del francès es produïen un cop s'havien disputat fins a dues o tres jornades de Lliga

Un fet que en general no agrada als aficionats dels equips ni tampoc als entrenadors. I és que els tècnics poden veure modificada la plantilla amb la qual han treballat durant la pretemporada. Això es podria acabar ja la pròxima temporada, segons ha informat "The Times". El mitjà britànic ha anunciat que els clubs de la Premier League han acordat com a data final de traspassos el 15 d'agost, coincidint just amb l'inici de la competició.

Suport de les grans lligues

El principal objectiu és que les plantilles dels equips estiguin definides en la primera jornada de la lliga. Un fet que hauria convençut a la resta de les grans lligues, les quals, segons el mateix "The Times", han donat suport a la decisió de la Premier League. D'aquesta manera, la Liga, la Sèrie A, la Bundesliga i la Ligue 1 també acabarien el mercat de fitxatges a la mateixa data.

L'acord amb les altres grans lligues és de vital importància per tirar endavant la iniciativa, ja que, en cas de no ser així, els equips de la Premier League estarien en gran desavantatge. El principal motiu és que, del 15 al 31 d'agost, equips d'altres lligues podrien fitxar jugadors d'equips de la Premier sense que aquests tinguessin marge de moviment. 


Aràbia, la gran amenaça

En aquest sentit, l'Aràbia Saudita es converteix en la gran amenaça, ja que en els darrers anys ha estat una potència en el mercat de fitxatges. I ho podria seguir sent si treu benefici d'aquest avantatge. I és que, el fet que les cinc grans lligues europees arribin a un acord no significa que aquest s'estengui mundialment. Per la qual cosa, la lliga àrab, entre d'altres --principalment del Golf Pèrsic-- podrien aprofitar el seu ampli mercat de fitxatges per seguir convencent a base de sous incomparables a jugadors de primera línia mundial. 

Anar al contingut