Sorteig de la Copa del Rei (RFEF)
Copa del Rei

Sorteig de la Copa del Rei: quan és, quins equips hi participen, format i dates dels partits

Comença una nova edició de la Copa, en la qual 115 equips lluitaran per aixecar el títol en la final de la Cartuja el 26 d'abril del 2025

Redacció Esport3Actualitzat

La Copa del Rei dona el seu tret de sortida. La Ciutat del Futbol de Las Rozas acull el sorteig d'una nova edició del torneig nacional. Més de 100 equips quedaran aparellats per a la primera ronda d'eliminatòries del torneig del K.O. L'Athletic Club, que va guanyar la Copa el mes d'abril, defensarà títol després de quaranta anys de la seva última Copa

Malgrat que ja hi ha hagut eliminatòries prèvies en categories inferiors, aquest sorteig serà el primer que inclogui equips de Primera Divisió i Segona Divisió. A aquests, s'hi afegiran clubs de Primera Federació, Segona Federació, Tercera Federació, Copa Federació i del futbol regional. Amb 115 equips, el sorteig deixarà eliminatòries que seran un somni per als equips més humils de l'Estat.

Com en l'anterior edició, els equips de categories més baixes jugaran com a locals contra els equips de Primera Divisió. El format d'un sol partit es mantindrà fins a quarts de final. A partir de les semifinals hi haurà partit d'anada i de tornada.

Quan és el sorteig de Copa del Rei?

El sorteig de la Copa del Rei se celebra el dijous 10 d'octubre a la Ciutat del Futbol de Las Rozas, a Madrid. Concretament, el Saló Luis Aragonés acollirà el primer sorteig dels aparellaments de la copa nacional.

Cal destacar que, en aquest sorteig, no hi seran alguns equips per diverses raons. Barça, Reial Madrid, Athletic Club i Mallorca no seran als bombos dijous perquè són els clubs que disputaran la Supercopa d'Espanya 2025 a l'Aràbia Saudita. Per tant, aquests quatre conjunts apareixeran al bombo només a partir dels setzens de final.  

El cinquè equip és el Deportivo de la Corunya. Els gallecs estaran exempts en el sorteig perquè van guanyar la final de Primera Federació de la temporada passada

L'estadi de La Cartuja, de Sevilla, seu de la final (Europa Press)

On es pot veure el sorteig de la Copa del Rei? 

El sorteig de la Copa del Rei es podrà veure en directe a través d'Esport3. Es podrà seguir el 10 d'octubre a partir de les 13 hores.

Equips catalans que hi juguen

Entre els 115 equips que jugaran la primera ronda de la Copa del Rei, hi ha un gran nombre de clubs catalans als set bombos del sorteig de dijous

  • Primera Divisió: Girona i Espanyol. (El Barça n'està exempt) 
  • Primera Federació: Nàstic de Tarragona. 
  • Segona Federació: Sant Andreu, Lleida Esportiu, Europa, Badalona Futur i Olot. 
  • Tercera Federació: Hospitalet. 
  • Lliga Elit Catalana: La Unió Esportiva Vic, que jugarà contra un Primera si supera l'Sporting Maó en l'eliminatòria prèvia.

 

Com serà el sorteig?

Les boles creuaran els equips de categoria inferior amb els de superior. Així, els deu provinents de Regional es veuran les cares amb deu de Primera. Els sis restants de la màxima categoria xocaran amb quatre de Copa Federació i dos de Tercera Federació. Sis boles d'equips de la cinquena categoria, que s'enfrontaran a sis de Segona.

Hi ha quinze equips més a LaLiga Hypermotion (sense comptar el Deportivo, exempt), que jugaran contra quinze de Segona Federació. N'hi ha vint més d'aquesta darrera categoria, que es repartiran amb els setze de Primera Federació. Només hi haurà dos enfrontaments d'equips de la mateixa divisió entre els quatre restants de Segona RFEF. En aquest cas, exercirà de local el club la bola del qual surti en primer lloc.

 

Les dates clau de la Copa del Rei 2025 

La Copa del Rei arrenca el 10 d'octubre amb tots els aparellaments. Però la primera ronda del torneig del K.O. no es jugarà fins al 30 d'octubre. La resta de dates importants de la competició són les següents:

  • 30 d'octubre: primera ronda 
  • 4 de desembre: segona ronda 
  • 5 de gener: setzens de final (aquí ja hi entren els cinc equips exempts) 
  • 15 de gener: vuitens de final 
  • 5 de febrer: quarts de final 
  • 26 de febrer: anada de semifinals 
  • 2 d'abril: volta de semifinals 
  • 26 d'abril: final a La Cartuja de Sevilla 

Quins són els bombos?

  • Bombo A (exempt): Athletic, Mallorca, Reial Madrid i FCB.
  • Bombo B (Primera Divisió): Osasuna, Getafe, Girona, Celta, Atlètic de Madrid, Sevilla, Reial Societat, Las Palmas, Betis, Rayo Vallecano, Vila-real, València, Alabès, Leganés, Valladolid i Espanyol.
  • Bombo C (Segona Divisió): Cadis, Almeria, Granada, Tenerife, Albacete, Eibar, Cartagena, Saragossa, Sporting, Eldenc, Oviedo, Osca, Racing, Mirandés, Llevant, Burgos, Racing de Ferrol, Elx, Còrdova, Màlaga, Castelló i Deportivo (exempt).
  • Bombo D (Primera Federació): Amorebieta, Alcorcón, Andorra, Nàstic, Ponferradina, Cultural Lleonesa, Eivissa, Unionistas, Ceuta, Ourense, Zamora, Ieclà, Marbella, Barakaldo, Gimnàstica Segoviana i Hèrcules.
  • Bombo E (Segona Federació): Sant Andreu, Pontevedra, Lleida Esportiu, Guijuelo, Langreo, Oriola, Estepona, UD Logronyès, Águilas, Utebo, Tudelano, San Sebastián de los Reyes, Barbastre, Numància, Atlético Paso, Europa, Cacereño, Badalona Futur, Bergantiños, Don Benito, Llanera, Escobedo, Ejea, Olot, Conquense, Laredo, Móstoles URJC, Real Ávila, Salamanca CF UDS, Juventud de Torremolinos, Xerez, Ibiza Islas Pitiusas, Coria, Alfaro i Deportiva Minera.
  • Bombo F (Tercera Federació): Cortes, Real Jaén, Ciudad de Lucena, Lanzarote, Cuarte, l'Hospitalet, Beasain, Jove Español San Vicente.
  • Bombo G: els quatre semifinalistes de la Copa Federació.
  • Bombo H: deu equips de Regional procedents de la prèvia interterritorial (encara per decidir). 
ARXIVAT A:
Esports
Anar al contingut