Suècia prepara un acte reivindicatiu per ajudar les jugadores de la selecció espanyola

L'entrenador escandinau, Peter Gerhardsson, i les jugadores Kosovare Asllani i Johanna Rytting Kaneryd volen que la selecció espanyola se senti còmoda durant la seva estada a Göteborg
Redacció Esport3 Actualitzat

Aquest divendres disputaran el primer partit de la fase de grups de la Lliga de les Nacions, una competició de nova creació que donarà dos bitllets per disputar els Jocs Olímpics de l'any que ve a París. Però el duel entre Suècia i Espanya suposarà un acte d'agermanament entre les jugadores de les dues seleccions.

Les futbolistes escandinaves, com moltes altres arreu del món, han seguit amb molta preocupació tota la polèmica que ha acompanyat la selecció espanyola des que va guanyar el Mundial.

En la roda de premsa prèvia al duel de demà, l'exmadridista Kosovare Asllani, ara al Milan, ha anunciat que tenen preparada una acció de protesta conjunta, que duran a terme a l'estadi Ullevi de Göteborg

Asllani: "Mostrarem el nostre suport a les jugadores espanyoles durant el partit. Farem alguna cosa totes juntes. No diré què és, però no queda tant, ja ho veureu."

La davantera de 34 anys ha assenyalat la importància que té l'esforç que estan fent les seves col·legues de professió, per al futur del futbol femení:

"Aquestes coses només van per un camí i és anant totes juntes, unides. Quan es lluita conjuntament, les coses s'aconsegueixen. Elles han d'obrir les portes a la resta de les generacions."

El seleccionador suec, Peter Gerhardsson, que dona suport a les seves futbolistes, s'ha mostrat sorprès per la intensitat de la lluita que estan mantenint les futbolistes espanyoles.

Gerhardsson: "Estic impressionat per tot el que han aconseguit en tan poc temps. Admiràvem el seu estil de joc, però no teníem pistes del que passava veritablement dins de la Federació."

Suècia i Espanya encapçalen el rànquing FIFA i ja es van enfrontar a les semifinals del Mundial d'Austràlia i Nova Zelanda, amb victòria (2-1) per a les jugadores que, aleshores, entrenava Jorge Vilda. La rivalitat entre els dos equips passarà a un segon pla, per unir-se en una reivindicació que pretén ajudar les campiones del món en la seva lluita per regenerar la Federació Espanyola de Futbol.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut