Ceferin, president de la UEFA, i Joan Laporta, president del Barça, en una imatge d'arxiu (EFE)
Superlliga

Barça, Madrid i Juventus planten cara a la UEFA

Els tres gran clubs europeus adverteixen la UEFA que s'abstingui de realitzar qualsevol acció contra els fundadors de la Superlliga

Redacció Esport3Actualitzat

Lluny d'arrugar-se els tres clubs que encara mantenen vigent la idea de tirar endavant el projecte de la Superlliga no s'han fet enrera davant l'anunci de la UEFA d'obrir un expedient a Barça, Madrid i Juventus, i dels rumors que comencen a circul.lar d'una possible sanció que els deixaria fora de la Champions un parell de temporades.

En un comunicat emès aquesta tarda conjuntament pels trs clubs adverteixen que "l'obertura d'un expedient disciplinari per part de la UEFA és del tot incomprensible, i atenta directament contra l'estat de dret que democràticament hem construït els ciutadans de la Unió Europea."

I insisteixen que des de la gestació del projecte "la Superlliga ha estat impulsada amb el propòsit de millorar la situació del futbol europeu, sempre en diàleg permanent amb la UEFA i amb l'objectiu de continuar augmentant l'interès per aquest esport i oferir als aficionats el millor espectacle possible"

El comunicat acaba de forma molt contundent demostrant que Barça, Madrid i Juventus són conscients del seu poder en el futbol europeu: "el Barça, la Juve i el Madrid, clubs centenaris, no cediran a cap mena de coacció ni pressió intolerable i continuen mostrant la seva ferma voluntat de debatre, des del diàleg i el respecte, les solucions urgents que exigeix avui el món del futbol. O modernitzem el futbol, o assistirem a la seva inevitable ruïna"

 

 

 

 

 

 

 

 

La UEFA ha anunciat aquest dimarts a través d'un comunicat oficial que s'ha obert "un procediment disciplinari" contra el Reial Madrid, el FC Barcelona i la Juventus per una possible "violació del marc legal" de la institució presidida per Aleksander Ceferin després de l'intent de creació de la Superlliga europea.

D'aquesta manera, els tres clubs dels dotze que van signar el projecte de la Superlliga i que després no es van retractar davant la UEFA tenen un procediment obert després d'una investigació duta a terme pels inspectors d'Ètica i Disciplina de l'organisme futbolístic.

El passat 18 d'abril es va produir l'anunci oficial de la creació de la Superlliga en la qual participarien vint clubs cada temporada amb quinze places fixes. En aquest moment, van sortir els noms dels primers dotze clubs signants, entre ells hi havia el Reial Madrid, el Barcelona i el Juventus. També van signar el Milan, el Chelsea, l'Arsenal, l'Atlètic de Madrid, l'Inter, la Juventus, el Liverpool, el Manchester City, el Manchester United i el Tottenham.

Després de patir fortes critiques per part d'aficionats, clubs i futbolistes, després, tots els clubs fundadors, llevat del Barcelona, ​​el Reial Madrid i la Juventus, van decidir retirar-se del projecte.

 

ARXIVAT A:
Superlliga
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut