A la història hi ha hagut altres casos com el de Szczesny (Europa Press)

Szczesny i altres jugadors que van tornar al futbol professional un cop retirats

El porter polonès no és el primer futbolista que despenja les botes i torna a la gespa després d'anunciar la fi de la seva carrera
Redacció Esport3 Actualitzat
TEMA:
Esports

El FC Barcelona ha fet oficial l'arribada del porter polonès Wojciech Szczesny, que cobrirà la vacant que va deixar lliure Marc-André ter Stegen. la curiositat del fitxatge és que Szczesny, de 34 anys, arriba al Barça després d'haver anunciat la seva retirada al mes d'agost. La Juventus de Torí, equip al qual pertanyia, li va fer un acte d'homenatge just un dia abans que Ter Stegen patís la seva lesió.

Malgrat que Szczesny és el cas més recent, hi ha hagut altres casos de futbolistes que han fet marxa enrere en la seva decisió i han tornat al futbol una vegada retirats.  


Pelé no en va tenir prou 

Com se sol dir, mai s'està preparat per a la retirada dels grans esportistes, els que han marcat una etapa. I, segurament, tampoc és fàcil per a ells. Pelé va deixar el futbol el 1974, però va tornar als terrenys de joc el 1975 i va firmar un contracte milionari amb el Cosmos de Nova York. Després de dos anys als Estats Units, va dir adeu definitivament al futbol. 

Quatre exblaugranes a la llista 

Hi ha jugadors que han passat pel Barça que també es van penedir de la seva decisió i van tornar a jugar. Un d'ells, fins i tot, va rebre un homenatge per part del club blaugrana abans de desdir-se. És el cas d'Enrique Castro "Quini", que a l'octubre del 1984 va reunir al Camp Nou les grans figures del moment per acomiadar-lo -tret de Maradona, que acabava de marxar al Nàpols i va ser vetat pel club-. I tan sols un mes després va atendre la petició del seu Sporting, que es trobava en una situació delicada. Al final, acabaria jugant a l'equip asturià tres temporades més i rebent un segon homenatge al Molinón l'any 1987.    

Juan Román Riquelme, blaugrana la temporada 2002-03, es va retirar breument a Boca el 2012 per tornar-hi l'any següent. Finalment, l'argentí va penjar les botes l'any 2015 a l'Argentinos Juniors

Juan Román Riquelme celebrant un gol amb el Barça

Marc Overmars, que va arribar a Barcelona l'any 2000, es va retirar el 2004 per les lesions que tenia al genoll. Però quatre anys més tard va tornar a jugar amb el Go Ahead Eagles, de la segona divisió holandesa. Després d'aquesta temporada va fitxar per l'SV Epe per dir l'adeu definitiu al futbol.

Finalment, Romário, ídol blaugrana als anys 90, va deixar el futbol el 2008 després de passar per molts equips en molt poc temps (Qatar, Estats Units, Austràlia) i acabar la carrera al Vasco da Gama. Un any després va jugar un parell de partits amb l'América brasiler per guanyar el títol de segona divisió. 


Els casos més recents 

Paul Scholes, llegenda del Manchester United, va fer una primera retirada com a jugador dels "red devils" després d'acabar la temporada 2010-11, coincidint amb la final de la Champions contra el Barça a Wembley (3-1). Però el jugador anglès es va repensar la decisió i el gener del 2012 va tornar a l'equip de Ferguson. Finalment, es va retirar en el club de la seva vida el maig del 2013, fet que el va convertir en un autèntic one club men

Un altre cas és el d'Arjen Robben. El mític jugador del Bayern de Múnic va penjar les botes al club bavarès el 2019. Però l'holandès volia tenir un "last dance" al seu país i l'any següent va fitxar pel Groningen. Va jugar només vuit partits i va repartir dues assistències. El 2021 es va retirar definitivament.  


Qui més s'ha retirat aquest 2024? 

Aquest any s'han retirat il·lustres jugadors de futbol, autèntics cracs d'aquest esport. Sense anar més lluny, Toni Kroos va penjar les botes a l'Eurocopa, després de caure eliminat contra Espanya. L'exblaugrana Thiago Alcántara, que va estar aquest estiu a l'equip de Hansi Flick al Barça, també s'ha retirat del futbol al Liverpool.

Més recentment, també s'ha conegut l'adeu d'Andrés Iniesta, que penja les botes amb 40 anys després de la seva última aventura a la Lliga dels Emirats Àrabs, efímera continuació del seu lustre japonès al Vissel Kobe.

A més, s'han acomiadat del futbol jugadors com Raúl García, Leonardo Bonucci, Fellaini o Raphaël Varane.


Futbolistes que es resisteixen a la retirada

Encara que l'edat és només un nombre, hi ha alguns futbolistes que amb la temporada començada continuen sense equip i renuncien a la retirar-se de les carreres esportives. Els exs del Reial Madrid Sergio Ramos (38 anys), Keylor Navas (37 anys) o Antonio Adán (37 anys) encara continuen actius.

A més, hi ha catalans que també continuen sense dir adeu al futbol: Jordi Masip, Víctor Ruiz i Aleix Vidal, tots tres amb 35 anys.

ARXIVAT A:
Esports
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut