Tebas afirma que el Barça "va pel bon camí" per inscriure els fitxatges, però l'avisa amb De Jong

El president de LaLiga, sempre generós en declaracions, és qui ha d'aprovar el fair play financer dels equips competidors
Redacció Esport3 Actualitzat

Javier Tebas va aprofitar la Gala Kick Off de la temporada 2022-23 per repassar els últims moviments econòmics del Barça. El president de LaLiga, òrgan que aprova el fair play financer dels equips competidors, considera que el club blaugrana "va pel bon camí" per inscriure abans de la primera jornada del 12 d'agost els fitxatges que ja ha efectuat aquest mercat.

"Quan tinguem tota la documentació de les palanques i alguna reducció de la massa salarial a través de les vendes pendents, ho podrem dir. Saben què han de fer, veurem si s'inscriuen tots els que han fitxat i els que pretenen fitxar. Si no fan el que toca, algun es quedarà fora. Queda temps per començar la temporada, però van pel bon camí."

El dirigent de la Lliga demostra conèixer al detall els números derivats de les palanques culers, tot i estar pendent de rebre'n la documentació.

"La primera va ser d'un 10% dels drets televisius a canvi de 207 milions, la segona del 15% per 350. Això ja són més de 550, mentre que activar la tercera palanca de Barça Studios ja serien més de 600."

Per Tebas, els passos que ha seguit l'entitat barcelonista han estat els correctes: "Això explica els fitxatges, han pogut vendre actius i tenen l'estratègia de rebaixar salaris".

Advertència en el cas De Jong

No obstant, no tot han estat bones paraules per al FC Barcelona. L'advocat ha advertit el club respecte a la situació de Frenkie de Jong, a qui s'ha demanat una rebaixa de sou a condició de seguir a l'equip.

"Als jugadors no se'ls pot apartar ni pressionar, segons el conveni col·lectiu de l'AFE. El Barça el coneix, igual que coneix les normes. Vetllarem perquè es compleixi la legislació."

Tebas, sempre vigilant. 

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut