Thiago Alcántara celebra un gol amb Sergio Busquets en el Barça 2011-12
Thiago Alcántara celebra un gol amb Sergio Busquets en el Barça 2011-12
Futbol

Thiago Alcántara es retira als 33 anys tip de lluitar contra les lesions

En tretze anys a l'elit, l'exblaugrana ha estat de baixa l'equivalent a quatre temporades senceres

Redacció Esport3Actualitzat

Les lesions han guanyat la partida a la màgia. Aquest diumenge s'ha sabut que Thiago Alcántara penja les botes als 33 anys i després de viure un calvari de problemes físics en la seva última etapa a Liverpool. El periodista Fabrizio Romano ha fet pública la decisió del jugador a través d'un text que dona a entendre que es retira de la gespa però seguirà vinculat al futbol:

Thiago, el fill de Mazinho, el germà de Rafinha, es va formar a les categories inferiors del Barça i amb 18 anys va debutar amb el primer equip, tot i que li costaria un parell d'anys consolidar-se, fins als 20. Mentre al filial Luis Enrique li feia de mentor, l'oportunitat de jugar al Camp Nou li va atorgar Pep Guardiola. Conscient del talent natural de Thiago però també de l'evident col·lapse al mig del camp blaugrana de la segona dècada de segle, el tècnic de Santpedor li va oferir una oportunitat difícil de rebutjar: acompanyar-lo en l'aventura de Múnic. La compra per part dels bavaresos va deixar 25 milions a la caixa blaugrana. 

A Alemanya, el futbolista nascut a Bari quan el seu pare militava al Lecce va capejar les lesions per convertir-se en el director d'orquestra del Bayern, primer amb Guardiola i després amb l'ara culer Hansi Flick. La seva excel·lència el va portar a Anfield Road l'estiu de la pandèmia on les lesions li han impedit triomfar. Jürgen Klopp, que va marxar amb ell dels "reds" la passada primavera sense haver-lo pogut gaudir, el va definir com "un talent que podria jugar a qualsevol equip del món i que ha estat un privilegi tenir-lo amb nosaltres".

La seva retirada silencia els rumors d'una última etapa a Catalunya. Fa uns mesos se'l va relacionar amb el Girona de Champions i, fins i tot, el seu nom havia sonat per agilitzar l'adaptació de Flick a Barcelona.

La rèmora de les lesions

El del maluc ha estat l'últim contratemps físic important de la carrera de Thiago, una trajectòria que hauria pogut ser encara més exitosa si no fos per la rèmora de les lesions. Des del seu salt a l'elit, ha estat de baixa més de 1.450 dies entre mals musculars, problemes de genoll i, fins en dues ocasions, el maleït maluc. L'equivalent a quatre temporades sense jugar. El campió de dues Champions blaugranes i una muniquesa es veu abocat a aquest aniversari que no volia celebrar.

Anar al contingut