Hansi Flick aixeca la Champions amb el Bayern

Tot sobre Hansi Flick, l'amo de la banqueta del Barça

El Barça ha anunciat aquest dimecres Hansi Flick com a nou tècnic del Barça
Redacció Esport3 Actualitzat
TEMA:
Hansi Flick

Hansi Flick és el nou amo de la banqueta del Barça. El Barça ha optat per un canvi de rumb, també en el perfil de l'entrenador del primer equip: una persona experimentada però llunyana a l'univers blaugrana. 

Es tracta d'un tècnic a qui li agrada molt parlar amb els jugadors. I el primer pas serà trencar la barrera idiomàtica amb la plantilla. L'alemany està estudiant castellà.

És un entrenador a qui li agrada un futbol ofensiu i directe, amb especial atenció en la figura dels extrems.

El seu representant és Pini Zahavi, un dels agents de màxima confiança del president Jan Laporta. Flick sempre ha estat una de les apostes de Laporta. En un primer moment, els informes que tenien d'ell no eren gaire favorables i no era la principal opció del director esportiu blaugrana, Deco.

De fet, això i que a Rafa Márquez encara no el veien preparat del tot per fer el salt al primer equip també van ser motius per a la ratificació de Xavi de cara a la pròxima temporada.

Però el gir de guió en la situació de l'actual entrenador va fer insistir el president a valorar la candidatura de Flick, un suggeriment que va portar Deco a parlar amb ell i aconseguir una entesa.

Hansi Flick, nou entrenador del Barça (Europa Press)

Segons el "Tot costa" de Catalunya Ràdio, Deco va quedar meravellat després d'una reunió amb Hansi Flick, especialment pel coneixement profund de la plantilla i l'equip. El diagnòstic sobre la competitivitat de la plantilla de cara a la temporada vinent hauria estat clau.

L'entrenador alemany, que sempre ha prioritzat l'oferta blaugrana i que ja ha treballat amb Lewandowski i Gündogan, arriba al conjunt culer  després de quatre temporades com a primer entrenador a l'elit --amb dos anys brillants i històrics al Bayern, on va guanyar un sextet, i una altra trajectòria també de dos anys amb la selecció alemanya, però amb resultats molt discrets i que el van portar a ser destituït.

La carrera de Flick

Com a jugador, principalment va desenvolupar la seva carrera al Bayern i al Colònia, on destacava per un joc intel·ligent des del mig del camp. No va destacar com a futbolista sinó com a entrenador, on va anar escalant des de les categories inferiors del Bayern.

Hansi Flick després de guanyar la Champions amb el Bayern (EFE)

Va arribar a ser assistent de Nikolo Kovac i el va rellevar com a primer entrenador el 2021. Va aconseguir el sextet, amb el 2-8 tan dolorós contra el Barça als quarts de final de la temporada 2019-20. La desfeta més estrepitosa del Barça a Europa.

Els apunts bàsics del nou entrenador del Barça:

Nom: Hans-Dieter Flick
Naixement: Heidelberg (Alemanya)
Edat: 59 anys

Com a futbolista:
Migcampista
Bayern de Múnic (1985-90)

 
Com a entrenador:
Bayern de Múnic (2019-21)
Bundesliga x2
Champions
Copa d'Alemanya
Supercopa d'Alemanya
Supercopa d'Europa
Mundial de clubs

L'únic entrenador que ha pogut repetir la gesta del Barça de Pep Guardiola amb el sextet (2009).

Selecció alemanya (2021-23): eliminació a la primera fase de grups del Mundial.

El jugador alemany Lothar Matthäus, del cercle íntim de Flick, ha revelat en una entrevista a Sky alguns dels jugadors que el futur tècnic del Barça voldria per al Barça 2024-25. Un somni que s'ha fet realitat. 

"Florian Wirtz, Jamal Musiala... Hi ha molts jugadors que li agradaria tenir amb ell al Barça, però probablement no seran viables econòmicament."

Desitjos versus realitat econòmica. La dicotomia que va precipitar la sortida de Xavi i a la qual s'haurà d'enfrontar Hansi Flick, el nou inquilí a la banqueta del Barça.

ARXIVAT A:
Hansi Flick
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut