Nadal dirà adeu definitivament a la Copa Davis
Tenis

Rafa Nadal anuncia la seva retirada als 38 anys

El tenista de Manacor ha publicat un vídeo a les xarxes socials en què anuncia el seu adeu com a tenista professional

Redacció Esport3Actualitzat

El rei de Roland Garros s'acomiada de les pistes de tenis, posant punt final a una carrera plena d'èxits, després d'uns darrers anys, en què les lesions l'han frenat impedint-li gaudir de l'esport que l'ha portat a l'Olimp.

Nadal ha dit adeu al tenis professional amb un vídeo emotiu en què repassa la seva trajectòria en el món del tenis i agraeix a la seva família el seu suport.

 "Soc aquí per comunicar-vos que em retiro del tennis professional."

El tenista balear, als 38 anys, ha confirmat que la seva retirada definitiva serà a la final de la Copa Davis, que es disputarà a Màlaga del 19 al 24 de novembre. El mateix torneig que el va veure brillar el 2004 acollirà el darrer acte quan es tanqui el teló:

"Em fa moltíssima il·lusió que el meu últim torneig sigui la final de la Copa Davis, representant el meu país. És tancar el cercle."

Nadal admet que els darrers anys han estat difícils:

"Aquests dos últims especialment, no he estat capaç de jugar sense limitacions."

El tenista mallorquí ha intentat competir al màxim nivell, però no ha aconseguit l'anhelada continuïtat en els darrers tornejos disputatsLa llegenda de l'esport mundial va jugar els seus últims partits als passats Jocs Olímpics de París.

Nadal es retira amb 92 títols al seu historial, el primer guanyat el 2004. Entre els seus èxits figuren catorze Roland Garros, quatre Oberts dels Estats Units, dos Wimbledon i dos Oberts d'Austràlia, dos ors olímpics i cinc Copes Davis.

La inacabable llista d'èxits de Nadal

Rafael Nadal ha anunciat el final de la seva carrera esportiva amb un bagatge ple d'èxits, de triomfs històrics que el mantindran per sempre en l'Olimp dels millors de tots els temps. Als 38 anys, el jugador de Manacor tanca més de dues dècades com a professional que ha culminat amb, sobretot, 22 Grand Slam, només per darrere dels sumats pel serbi Novak Djokovic que n'acumula 24.

En la impactant carrera del manacorí sobresurten els catorze Roland Garros. A més, destaquen els 36 Masters 1000 inclosos al total dels 92 títols del circuit ATP que ha aconseguit el de Manacor.

Nadal ostenta el rècord de 32 victòries seguides en tres superfícies diferents, des del Masters 1000 de Roma de maig del 2008, Masters 1000 Hamburg, Roland Garros, torneig Queens, Wimbledon, Masters 1000 Canadà, fins al Masters 1000 Cincinnati el juliol del 2008.

Sobre terra batuda, el rècord arriba a 81 victòries seguides: des del torneig de València d'abril 2005 fins al Masters 1000 Hamburg de maig  del 2007). A Roland Garros va obtenir 39 victòries seguides (des del 2010 fins als quarts de final del 2015, derrotat per Novak Djokovic).

A més, Nadal va ser dues vegades Premi Laureus al millor esportista (2011, 2021), Premi Laureus a la millor reaparició (2014), Premi Laureus a l'Esportista Revelació (2006) i Premi Príncep d'Astúries dels Esports.

ARXIVAT A:
Rafa Nadal
Anar al contingut