L'encaixada entre el president de la FAM, Datuk Haji Hamidin Haji Mohd Amin, i el tècnic Pau Martí
L'encaixada entre el president de la FAM, Datuk Haji Hamidin Haji Mohd Amin, i el tècnic Pau Martí (@FAM_Malaysia)
futbol

Un barceloní fet a la Masia, nou seleccionador de Malàisia

Pau Martí fa el salt com a primer entrenador del combinat asiàtic

Redacció Esport3Actualitzat

Un barceloní de la Vila de Gràcia és el nou seleccionador interí de futbol de Malàisia. Pau Martí, de 40 anys, ha estat l'escollit per cobrir la vacant deixada pel coreà Kim Pan-gon, una institució al futbol asiàtic, que aquest juliol ha deixat el càrrec de forma imprevista.

La Federació Malaia (FAM) ha optat per mantenir la confiança en el projecte iniciat per Pan-gon després de la pandèmia però ara, sense ell. Martí, segon entrenador dels "tigres" des de 2022, acompanyat de l'staff tècnic del combinat, de majoria coreana, reben l'encàrrec de continuar la bona feina feta. En els últims dos anys, Malàisia ha guanyat 20 dels 35 partits disputats i ha aconseguit un empat històric a la Copa Àsia, precisament davant Corea del Sud. Aquests resultats li han permès escalar fins a la 134a posició del rànquing global.

Serà la primera experiència de Martí com a tècnic principal. Forjat a la Masia, la seva trajectòria inclou etapes a Hong Kong, on va conèixer Pan-gon, a Austràlia, campió amb l'Adelaide United al costat de Guillermo Amor, i un retorn a Barcelona per fer de mà dreta de Garcia Pimienta al filial blaugrana.

Tot i el seu recent nomenament, té els primers objectius marcats al calendari. La Merdeka Tournament, el torneig que al setembre organitza la FAM, marcarà el nivell del combinat. A finals d'any, el "mundial" del sud-est asiàtic apujarà l'exigència abans que tornin els compromisos de classificació per a la propera Copa Àsia.  

El futbol de Malàisia, que mira de passar pàgina de l'inquietant atac amb àcid que va rebre l'estrella local, Faisal Halim, dona una oportunitat al producte català. Seleccions com les de Portugal (Robert Martínez), Bielorússia (Carlos Alós), Qatar ("Tintín" Márquez) o Índia (Manolo Márquez) ja ho han fet abans.

Anar al contingut