Un hat-trick que passarà a la història particular de Karim Adeyemi

El davanter del Borussia Dortmund ha aconseguit un triplet de gols en només 45 minuts i ha ensorrat les aspiracions d'un Celtic que ha sortit escaldat del Signal Iduna Park i s'ha emportat un set (7 a 1)
Redacció Esport3 Actualitzat

La primera part de Karim Adeyemi serà d'aquelles que seran recordades durant molt de temps. L'extrem del Borussia Dortmund ha fet tot un recital de 45 minuts en què ha demostrat de quina manera es pot rebentar la xarxa de l'equip rival: en aquest cas la víctima ha estat el Celtic de Glasgow. I més concretament el seu porter, Kasper Schmeichel, que, a més dels tres gols d'Adeyemi, n'encaixava dos més, d'Emre Can i Guirassy, aquest de penal. Recital groc davant del mur de l'estadi de Dortmund, els seus seguidors més fidels. Un recital que ha quedat a mitges, ja que ha hagut de ser substituït als dos minuts de la segona part a causa d'una lesió.

Karim Adeyemi ha estat l'autor del gol que desfeia l'empat provisional; feia el tercer, que sentenciava, i marcava el cinquè, que tancava el 5 a 1 de la primera meitat. Festival d'aquest jugador de 22 anys, d'origen nigerià, nascut a Múnic i internacional per Alemanya.

Tot i que ho pugui semblar, Adeyemi no és un golejador; és més un assistent, un jugador que acostuma a donar la darrera passada. De fet, aquesta temporada només ha marcat dos gols a la Bundesliga, i va ser un doblet davant del Heidenheim. I a la Champions encara no s'havia estrenat. I la temporada anterior els seus números van ser de 3 gols a la Bundesliga i 2 a la Champions, fet que confirma que no estaríem davant d'un "killer".

Després de formar part del futbol formatiu del Bayern i de passar per altres equips del futbol formatiu de Baviera, com el SpVgg Unterhaching, la seva destinació va ser Àustria. El Red Bull Salzburg es va fixar en aquest espigat extrem d'1 metre i 80 centímetres i que destacava per la velocitat i la versatilitat. 10 milions d'euros van pagar per emportar-se'l de Baviera cap al Tirol.

10 milions per a una promesa de 16 anys, aquesta va ser l'aposta que va fer el Salzburg, equip que també va servir de plataforma de llançament d'un dels grans davanters del moment: Erling Haaland. A Salzburg va viure la seva millor temporada, fins ara, la 21-22. Karim Adeyemi va aconseguir 23 gols en 44 partits, i va ser la temporada de la seva eclosió. El Borussia va pagar 30 milions d'euros a l'equip austríac i ja és un indiscutible de l'equip de la conca del Ruhr.