Aficionats colombians víctimes de les càrregues policials
Aficionats colombians víctimes de les càrregues policials (Reuters)
Copa Amèrica 2024

Una allau d'aficionats fa sortir els colors a la Conmebol i a la seguretat de la Copa Amèrica

El pànic s'ha apoderat dels aficionats després d'una allau que ha provocat desenes de càrregues policials als accessos del Hard Rock Stadium. La final ha començat una hora i quart més tard de l'hora prevista

Redacció Esport3Actualitzat

La final de la Copa Amèrica 2024 havia de ser, com qualsevol esdeveniment d'aquestes característiques, una gran festa del futbol. Però tot s'ha començat a torçar en la prèvia del partit. Tot ha començat quan faltaven dues hores per a l'inici del duel, quan s'han produït uns incidents als afores del Hard Rock Stadium de Miami

Una allau de desenes i desenes d'aficionats, majoritàriament colombians, han superat la primera línia d'agents de seguretat i han provocat el caos total. La tensió s'ha apoderat del moment i els agents de seguretat han estat incapaços de controlar la situació. Molts aficionats sense entrada han entrat a l'estadi i s'han produït càrregues policials, alguna contra aficionats que sí que tenien entrada.


Els fets han causat el pànic entre els aficionats i els organitzadors han decidit tancar tots els accessos a l'estadi. Ha estat en aquest punt quan s'han generat diferents protestes per part dels seguidors que sí que tenien entrada i que, en aquells moments, es pensaven que es perdrien la final. 


Comunicat vergonyós

La situació era tan complicada que la Conmebol s'ha vist obligada a endarrerir una hora i quinze minuts l'inici del partit. Tot i això, l'únic comunicat que ha fet la Conmebol a les xarxes socials ha estat aquest, en el qual deia que el partit començava amb mitja hora de retard.

Ja ho va advertir Bielsa

Els incidents al Hard Rock Stadium han arribat pocs dies després que es produïssin unes vergonyoses imatges en la semifinal entre l'Uruguai i Colòmbia. Es va posar en perill la integritat física d'alguns familiars dels jugadors i aquests van saltar les tanques per pujar a la graderia a defensar-los

A la roda de premsa prèvia a la final de consolació, Marcelo Bielsa es va encarar amb alguns periodistes parlant dels fets. Al tècnic argentí se li va preguntar si temia que els seus jugadors fossin sancionats i la seva resposta va ser contundent. 

"De quina sanció em parlen? El que cal veure és quant trigaran a demanar-los disculpes (la Conmebol). La protecció dels espectadors no té res a veure amb els jugadors. L'únic que puc dir és que van reaccionar com ho hauria fet qualsevol ésser humà." 


El que està clar és que han de canviar moltes coses de cara al 2026, quan els Estats Units acolliran la Copa del Món de futbol. 

ARXIVAT A:
Copa Amèrica
Anar al contingut