Van Gaal durant l'últim partit com a seleccionador neerlandès
Van Gaal durant l'últim partit com a seleccionador neerlandès (Reuters)
Futbol

Van Gaal tanca la tercera etapa com a seleccionador dels Països Baixos

La federació polonesa anuncia que Michniewicz tampoc continuarà

Agència/Redacció Esport3Actualitzat

El tècnic Louis van Gaal, de 71 anys, ha tancat oficialment la seva tercera etapa com a seleccionador nacional dels Països Baixos, després d'haver anunciat que no continuaria després del Mundial de Qatar 2022 perquè s'ha de tractar d'un càncer de pròstata. El substitut, ja anunciat fa mesos per la Federació, és Ronald Koeman, que va dirigir l'Oranje entre el 2018 i el 2020, quan va abandonar el càrrec per fitxar pel Barça. Koeman tornarà a agafar les regnes de la selecció a partir de l'1 de gener.

"Gràcies pels records, Louis!", ha tuitejat la Federació de Futbol Neerlandès (KNVB) amb un entranyable vídeo de l'etapa de Van Gaal com a seleccionador.

Van Gaal va comunicar l'abril passat que s'estava sotmetent a un tractament per recuperar-se d'un càncer de pròstata agressiu i havia anunciat que no seguiria després del Mundial. Després de l'eliminació dels Països Baixos contra l'Argentina a la tanda de penals dels quarts de final, es va reafirmar. "No seguiré a la selecció perquè era només per a aquest període. Aquest era el meu últim partit. He disputat vint partits i no n'he perdut cap", va dir en aquell moment.

Van Gaal, exentrenador del Barça, del Manchester United i del Bayern, ha estat seleccionador dels Països Baixos en tres períodes diferents (2000-2001, 2012-2014 i 2021-2022). El seu millor registre ha estat la tercera plaça al Mundial del Brasil 2014, derrotant en la lluita pel pòdium l'amfitriona per 0-3, amb jugadors com Dirk Kuyt, Arjen Robben i Robin van Persie.

El seleccionador polonès tampoc continuarà

La Federació Polonesa de Futbol ha comunicat aquest dijous la decisió de no renovar el contracte al seu seleccionador, Czeslaw Michniewicz. "A partir del 31 de desembre del 2022, Michniewicz deixarà de ser el primer tècnic de la selecció", ha comunicat la cúpula federativa.

La continuïtat de l'entrenador, de 52 anys, era una incògnita des de l'eliminació de la selecció de Robert Lewandowski a vuitens de final del Mundial de Qatar, quan va perdre contra França 1-3.

 

 

ARXIVAT A:
Mundial Qatar 2022
Anar al contingut