Vicky Losada s'ha acomiadat del Barça entre llàgrimes (fcbarcelona.cat)

Vicky Losada: "El futbol va més enllà dels partits i vull tornar a gaudir-ne"

La capitana del Barça deixa per quarta vegada el club, al qual va arribar el 2004. Losada no ha volgut incidir en els motius del seu adeu però ha reconegut que "s'ha acabat un cicle" i que "continua amb l'ambició intacta per continuar guanyant"
Jordi Sunyer Actualitzat

La capitana del FC Barcelona, Vicky Losada, ha argumentat amb la necessitat de "ser honesta amb si mateixa" la decisió d'abandonar la disciplina del club. Losada, que no ha volgut revelar el seu destí tot i que ha transcendit l'interès del Manchester City, ha insistit que volia que la roda de premsa d'avui fos d'agraïment i no de retrets, però ha deixat entreveure que creu que el seu cicle al club s'ha acabat.

"Esclar que hi ha hagut moments en què he pensat a quedar-me. És molt difícil per mi, però s'ha de saber quan s'ha tancat un cicle i sobretot cal sentir-se feliç. Vull gaudir del futbol i el futbol no només és el que es veu els diumenges. El futbol és el dia a dia i vull continuar gaudint del camí."

Molt emocionada, la terrassenca, de 30 anys, ha qualificat la decisió de marxar com "la més difícil de la seva vida" però ha expressat el seu desig de continuar jugant i guanyant títols al màxim nivell.

"Tinc prou maduresa per saber quan comença un cicle i quan s'acaba. Tinc el poder de prendre decisions i em considero una noia valenta, amb ganes, i prenc una decisió que és molt complicada per mi però és pel bé de tothom. Fa dos anys vaig tenir una lesió molt forta, ho vaig passar molt malament, però ara estic molt bé mentalment i físicament. Em sento molt bé i el que el cos em demana és continuar amb ambició i lluitar on sigui, gaudir també del dia a dia."

Vicky Losada acomiadant-se de les seves companyes (fcbarcelona.cat)

Losada ha explicat que, "independentment de la [seva] situació", ha sentit la responsabilitat de defensar el braçal de capitana per les seves companyes. En tot moment, Losada s'ha mostrat agraïda al club, "que sempre ha entès la meva situació i m'ha respectat personalment i professionalment: amb Markel Zubizarreta, les converses han estat gairebé d'amic". Preguntada pel seu millor moment al club, la vallesana ha reconegut que "guanyar la Champions ha estat la cirereta del pastís i m'ha facilitat prendre la decisió de marxar, és el millor final perquè ningú jugarà com hem jugat nosaltres". Però Vicky Losada, coherent amb la seva idea de "gaudir del camí", ha matisat que, en general, "el més bonic ha estat viure el canvi d'un esport que era a l'ombra a un esport amb la visibilitat que té ara". La migcampista no ha descartat retornar, en un futur, al club que la va veure créixer.

A la roda de premsa de comiat, Losada ha estat acompanyada, entre d'altres, pel vicepresident esportiu del club, Rafael Yuste, per la totalitat del cos tècnic, per l'entrenador que la va dur al club, Xavi Llorens, i per gran part de les seves companyes, vestides amb la samarreta de joc.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut