Xavi, en una imatge d'arxiu d'un entrenament
Xavi, en una imatge d'arxiu d'un entrenament
barça

Xavi cau de la tria final als premis The Best; Giráldez, dins

Guardiola, Inzaghi o Spalletti rebran al premi a millor entrenador el 15 de gener. Hayes i Weigman es disputen el guardó amb el tècnic gallec en categoria femenina

Redacció Esport3Actualitzat

Hi ha dies bons, dies normals i dies dolents. Per a Xavi Hernández, aquest dimecres ha arrencat com un dels últims. El tècnic del Barça s'ha llevat amb l'embolic de la convocatòria ampliada per l'Anvers-Barça i, a mig matí, ha sortit al pas de la informació de RAC1 que apuntava que havia estat una imposició de Joan Laporta. Abans de dinar, a més, ha sabut que ha quedat fora de la terna definitiva als premis The Best de la FIFA.

Finalment, els tres nominats que opten a rebre el reconeixement a millor entrenador de l'any el pròxim 15 de gener a Londres són Pep Guardiola, guanyador del triplet amb el Manchester City, el finalista de la Champions amb l'Inter Simone Inzaghi i el també italià Luciano Spalletti. El tècnic que va donar un Scudetto al Nàpols 33 anys després comanda ara la selecció italiana.

Una victòria a Anvers que asseguraria la primera plaça de grup als blaugranes segur que pot arreglar el dia de Xavi Hernández.

Jonatan Giráldez, en canvi, sí que consta com un potencial millor entrenador de futbol femení. En aquesta categoria no hi figura el ja exseleccionador espanyol, campió de la cita mundialista, Jorge Vilda. Sí que hi són Emma Hayes, responsable del Chelsea, i la neerlandesa Sarina Wiegman, seleccionadora de la finalista Anglaterra.

Com es fan les llistes de nominats i les votacions finals

Com cada any, les primeres llistes van ser escollides per experts. No ha estat fins a la segona fase de la votació que hi han entrat els capitans i entrenadors de les 211 seleccions, periodistes de cadascun dels països i aficionats al futbol que han participat a través de la web.

Anar al contingut