Xavi: "Dembélé està al nivell del millor Neymar del Barça" (Reuters)

Xavi: "Dembélé està al nivell del millor Neymar del Barça"

L'entrenador del Barça s'ha mostrat molt satisfet amb el debut de l'equip a la Champions i s'ha desfet en elogis al jugador francès
Redacció Esport3 Actualitzat
TEMA:
Dembélé

Xavi Hernández torna a somriure. Després de la victòria del FC Barcelona davant el Viktoria Pilsen (5-1) en el debut a la Champions, el tècnic de Terrassa s'ha mostrat molt satisfet per "la intensitat i la concentració" dels jugadors davant un Camp Nou entregat en tot moment amb l'equip.

"Hem d'estar sempre concentrats, tant en atac com en defensa, i avui ho hem estat. Hem comprès molt bé el joc i la gent s'ha entregat. Notem que hi ha molta il·lusió, però només són tres punts."

L'estrena a la màxima competició europea ha estat immillorable, però Xavi ha volgut rebaixar l'eufòria i ha demanat tranquil·litat.

"Només són tres punts, i és ara quan hem d'anar a Munic i a Milà, és un grup molt complicat. Les sensacions són molt bones, però hem de seguir sent humils perquè només hem començat."

Lewandowski s'ha estrenat a la Champions amb el Barça per la porta gran. El polonès ha marcat un hat-trick i continua amb uns números golejadors dignes dels millors davanters: 8 gols en 5 partits oficials. Sobre Lewa, Xavi ha assegurat que no sap si és el millor 9 d'Europa, però està convençut que és "el millor 9 per al Barça".

"Lewandowski marca la diferència amb gols i fa jugar l'equip. Entén com ha de pressionar, treballa, recupera pilotes, ens dona sortides i solucions en atac, es desmarca, ajuda els companys... És un jugador amb una maduresa increïble i amb una comprenssió del joc espectacular."

Al preguntar-li per Dembélé, el tècnic egarenc s'ha mostrat molt contudent: "Està al nivell del millor Neymar quan estava al Barça".

"La capacitat que té Dembélé en l'u contra u l'he vist en molts pocs futbolistes en la meva carrera. Estic molt content per ell, els últims anys ha patit, i ara és feliç i gaudeix del futbol. N'hi ha pocs com ell al món del futbol, està marcant diferències."

Xavi també ha posat en valor el paper de Pedri, un dels jugadors amb més responsabilitat i que mostra més maduresa damunt del camp, tot i tenir només 19 anys.

"És normal que Lewandowski entengui el que ha de fer perquè té 34 anys, el que no és normal és que Pedri ho entengui tot amb l'edat que té. És una dupla que ens donarà moltes alegries."

El tècnic català també ha parlat de l'adéu de Messi, assegurant que "el dol per la marxa del millor jugador de la història no s'acabarà mai", però ha explicat que el Barça ha de seguir endavant amb il·lusió.

Finalment, el de Terrassa també ha volgut dedicar unes paraules a un dels temes del moment, la polèmica que van originar Mbappé i l'entrenador del PSG, Christophe Galtier, després que un periodista els preguntés sobre la possibilitat que els futbolistes canviessin l'avió privat pel tren en els seus viatges.

"No podem estar en una bombolla diferent de la societat. Hem de mirar pel bé de la gent. Si el govern ens ho demanés (que ens desplacéssim en tren en comptes d'avió), ho faríem. Per això som més que un club, i tant que ho faríem."

ARXIVAT A:
Dembélé Xavi Hernández
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut