Manual d'ús

2.3.1.3.1.1.1. Poblacions i municipis

Diferenciem clarament entre població i municipi. Parlem de població (o ciutat, vila o poble, segons el cas) quan ens referim a un nucli habitat i de municipi quan designem l’entitat administrativa o el territori.

   
Hi ha un trànsit intens de camions per l’interior del municipi. Hi ha un trànsit intens de camions per l’interior del poble.

Tenim en compte que, sovint, els municipis que engloben més d’un nucli habitat tenen un nom que pot correspondre al nucli principal, pot englobar tots els nuclis o pot no correspondre a cap nucli. No incorrem en inexactituds.

   
Avui s’ha ensorrat una casa al centre de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Avui s’ha ensorrat una casa al centre de Vandellòs.

Avui s’ha ensorrat una casa al centre de l’Hospitalet de l’Infant.

L’alcalde de Vandellòs ha convocat un ple extraordinari.

L’alcalde de l’Hospitalet de l’Infant ha convocat un ple extraordinari.

L’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha convocat un ple extraordinari.
Xocolatada popular a la plaça Major de la Vall d’en Bas. Xocolatada popular a la plaça Major de Sant Privat d’en Bas.
Un dels actes de la festa és un concurs de castells de sorra a la platja del Vendrell. Un dels actes de la festa és un concurs de castells de sorra a la platja de Coma-ruga.

Per referir-nos a les ciutats de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona no posem els substantius capital o ciutat darrere el topònim, ja que aquestes denominacions sense cap especificació designen precisament les ciutats i no requereixen més concreció.

   
La policia ha detingut dues persones a la Devesa, a Girona capital. La policia ha detingut dues persones a la Devesa, a Girona.
TEMES:
QualitatPaísMaterial informatiuLlenguatgeLlenguaIdentificació
Anar al contingut