2.1.1.6.4. Tertúlies
Les tertúlies que programem tenen l’objectiu d’analitzar l’actualitat des de diferents punts de vista i la vocació d’aportar elements de judici a la ciutadania i, alhora, entretenir.
Procurem que, en les tertúlies, estigui representada la diversitat social i professional del nostre país i també que hi hagi paritat entre homes i dones.
Considerem essencial que les persones que participen en les nostres tertúlies estiguin informades sobre la matèria que tractem.
Busquem l’equilibri de punts de vista entre els tertulians i ens assegurem que els seus parers diferents afavoreixen una tertúlia rica en opinions i arguments. Seleccionem els tertulians per la seva trajectòria, per la seva vàlua professional contrastada, per la seva facilitat d’expressió o per la incidència social que pugui tenir la seva feina.
La persona que dirigeix una tertúlia s’esforça perquè els participants respectin els torns de paraula i exposin amb claredat la seva opinió i les seves reflexions, i no pren partit per cap de les parts ni s’hi identifica. Dinamitza el diàleg, ofereix arguments i introdueix dades objectives sobre el tema del qual es parla, sense donar la seva opinió.
És responsabilitat de la persona que condueix la tertúlia que els participants tinguin en tot moment un comportament respectuós i que l’exposició de les seves idees no sigui insultant o contrària als valors de la convivència.
Busquem entre els col·lectius professionals i socials noves veus que puguin aportar punts de vista diferents i evitem la presència reiterada de les mateixes persones a les tertúlies.
En igualtat de mèrits i qualitats, preferim tertulians que s’expressin en català.