Barcelona / El Caire

La revolta egípcia provoca una allau d'anul·lacions de viatges mentre que els turistes atrapats intenten tornar a casa

Egipte té en el turisme una de les seves principals fonts d'ingressos però aquesta s'està veient perjudicada per la revolta social que viu el país. La majoria de la gent que tenia previst viatjar-hi aquests dies ha anul·lat el viatge, especialment després que el Ministeri d'Afers Exteriors ha recomanat no anar-hi si no és imprescindible. Mentrestant, els que s'han trobat enmig de la crisi intenten sortir del país. És el cas d'un grup d'uns cinquanta catalans atrapats al Caire. L'ambaixada espanyola intentarà canviar-los d'hotel per allunyar-los de l'epicentre de les protestes però ja els ha dit que probablement no podran agafar un vol fins dilluns. Molts turistes temen l'efecte contagi i també s'estan anul·lant reserves per a altres països de la zona.

Actualitzat
Les ofertes per viatjar a Egipte continuen penjades als aparadors de les agències però ja ningú entra a interessar-se per elles. Més aviat al contrari. Són molts els turistes que hi acudeixen a anul·lar les seves vacances.

El Ministeri d'Afers Exteriors espanyol recomana no viatjar a Egipte si no és essencial i demana als turistes que ja hi són que no es moguin dels hotels per evitar riscos. Tot i això, ara per ara no té previst evacuar-los.

És el cas d'un grup d'una cinquantena de catalans. Es van trobar amb les protestes a Assuan, al sud del país, i van demanar a l'agència de viatges tornar a Barcelona. Aquesta els va traslladar a un hotel del Caire, un establiment, el Hilton, que es troba al bell mig de la capital i de les protestes. L'ambaixada espanyola els ha dit que els intentarà canviar d'hotel però ja els ha avisat que molt probablement no podran deixar el país fins dilluns.

Un altre grup de catalans, en canvi, han pogut agafar un avió i tornar a casa després de fer nit a l'aeroport del Caire. Asseguren que el caos impera a les instal·lacions, que no hi ha vols ni bitllets per a tothom qui vol marxar i que la informació és pràcticament nul·la.

La majoria de turistes han expressat la mateixa queixa, la impossibilitat de comunicar-se via mòbil o internet amb les seves famílies per explicar-los que es troben bé.

Aquest dissabte, l'exèrcit egipci ha tancat l'accés a les piràmides de Gizeh. Tancs i vehicles militars custodien la zona. Molts turistes que no estaven advertits s'han trobat amb la sorpresa que no podien visitar les piràmides.

Els professionals temen que, si la situació no s'estabilitza, les reserves que preveuen per a Setmana Santa o la "setmana blanca" poden caure força. A més, veuen que els clients també anul·len viatges a altres països àrabs, com Jordània i Síria, i també reben consultes sobre la conveniència d'anar al Marroc o no anar-hi.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut