Els nadons haurien estat robats de les clíniques espanyoles.
Els nadons haurien estat robats de les maternitats espanyoles per donar-los en adopció.
Barcelona

Una dona troba la seva filla 40 anys després que la van donar per morta en néixer

Les denúncies de casos de nens robats a les mares en néixer per ser donats en adopció entre els anys quaranta i noranta han tingut un final feliç, el primer que es coneix. És el cas d'una mare de Barcelona que s'ha retrobat amb la filla biològica després que el 1970 li van dir que havia mort en el part. La dona va sortir de l'hospital sense veure'n el cos i amb un certificat de defunció però mai va creure que la seva filla estigués morta i l'ha estat buscant durant quaranta anys. Aquest retrobament dóna esperances a l'Associació d'Afectats per Adopcions Irregulars (Nadir), que el passat mes de gener va denunciar la desaparició de centenars de nadons.

Actualitzat
Mare i filla van retrobar-se a finals de l'any passat. Totes dues eren associades a Nadir, l'una perquè mai va creure que la seva filla hagués mort a la maternitat, com li havien dit després del part, i l'altra perquè sabia que era adoptada i volia trobar les seves arrels biològiques. En creuar les seves dades van començar a sorgir coincidències que una prova d'ADN va acabar per confirmar.

Aquest és el primer cas que demostra amb proves com s'enganyava les mares per donar els fills en adopció sense el seu consentiment. També és una via d'esperança per a les desenes de persones que estan en aquesta situació.

La fiscalia estudia, de forma individualitzada i no en conjunt, com s'havia demanat, els 261 casos denunciats de robatori de nens.

El ministre de Justícia s'ha compromès aquesta setmana a donar facilitats perquè es puguin fer proves gratuïtes d'ADN, sempre que hi hagi una autorització judicial.

Esquerra Republicana portarà aquesta setmana al Congrés una proposició no de llei perquè s'investigui el cas dels nens robats.

Anar al contingut