L'expresident d'Egipte Hosni Mubarak en el seu discurs a la nació
L'expresident d'Egipte Hosni Mubarak en el discurs que va fer a la nació abans de plegar.
Egipte

Mubarak, ingressat per problemes cardíacs en un hospital de Sharm al-Sheikh

Hosni Mubarak ha ingressat en un hospital de la població turística de Sharm al-Sheikh. L'expresident egipci ha patit problemes cardíacs durant un interrogatori davant la fiscalia per l'assassinat de manifestants i la malversació de fons públics, segons ha confirmat la televisió estatal. Aquesta citació, notificada diumenge, és el pas previ perquè Mubarak comparegui pròximament en un tribunal del Caire. Des que va deixar el poder, els rumors sobre la salut de l'expresident, de 82 anys, han estat continus, tot i que l'entorn de l'expresident sempre els ha negat. Els fills de Mubarak, Alaa i Gamal, també han estat citats per ser interrogats.

Actualitzat
L'expresident egipci viu a la seva residència de Sharm al-Sheikh, a la costa del mar Roig, des que va dimitir, l'11 de febrer passat. Hosni Mubarak va deixar el poder després de 18 dies de protestes populars contra el seu règim que imitaven les que van tenir lloc les setmanes prèvies a Tunísia, on també va ser enderrocat el dictador vitalici Zine al-Abidine Ben Ali. A la televisió Al-Arabiya, en les seves primeres declaracions públiques després de deixar el poder, Mubarak va negar les acusacions i les va descriure de "mentides".  

L'expresident egipci ha estat ingressat aquest dimarts, però la seva salut ha estat motiu de rumors en els últims mesos. L'origen va ser el seu viatge a Alemanya, al març del 2010, per operar-se de la bufeta.
Anar al contingut