Agents de la policia egípcia protegeixen el Parlament aquest dilluns. (Foto: Reuters)
Agents de la policia egípcia protegeixen el Parlament aquest dilluns. (Foto: Reuters)
El Caire

L'estat d'emergència a Egipte deixa d'aplicar-se a partir d'aquest dimecres

Les autoritats egípcies deixaran d'aplicar de manera general l'estat d'emergència a partir d'aquest dimecres, segons ha informat el cap del Consell Suprem de les Forces Armades, Mohammad Hussein Tantawi. Aquesta decisió arriba, justament, quan es compleix el primer aniversari de l'inici de la revolta que va fer caure el règim de Hosni Mubàrak.

RedaccióActualitzat
En un discurs a la nació retransmès per la televisió del país, Tantawi ha dit que es posarà fi a aquesta mesura d'excepció a totes les províncies del país, excepte en "casos de violència", tot i que no ha entrat en detalls en aquest punt.

La Llei d'Emergència està vigent des de 1981, l'any en què va ser assassinat el president Anwar el-Sadat, i la seva abolició ha estat una de les principals reivindicacions dels activistes que van liderar la revolució que va posar fi al règim de Hosni Mubàrak. En aquest sentit, Tantawi ha subratllat que "el poble i les Forces Armades tenien el mateix objectiu, que és que Egipte es converteixi en un país democràtic i la nova Assemblea del Poble és el primer pas en aquest camí".

Aquesta decisió de la Junta Militar arriba el dia abans del primer aniversari de la Revolució del 25 de gener. Durant el seu discurs, Tantawi ha insistit que aquest aniversari "serà sempre una festa de la unitat entre el poble i les seves Forces Armades".

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut