Palma

Pepote Ballester torna a implicar el duc de Palma i exculpa la infanta Cristina

Segona jornada de declaracions en la instrucció del "cas Palma Arena", que afecta la presumpta trama de frau a l'Institut Nóos. Exalts càrrecs d'esports i turisme del govern de Jaume Matas imputats en el "cas Urdangarin" han comparegut davant el jutge. El primer a declarar, Pepote Ballester, ha tornat a comprometre amb les seves paraules el gendre del rei. Ballester, que va ser amic personal d'Iñaki Urdangarin, ha ratificat les paraules que va dir a la policia i ha tornat a assenyalar el membre de la Casa Reial com a responsable de la trama a l'Institut Nóos, que hauria cobrat 2,3 milions d'euros del govern balear de forma irregular. Ha exculpat, però, la infanta Cristina.

Redacció / TVCActualitzat
Pepote Ballester ha arribat tranquil, amb bon aspecte, ha superat una greu malaltia i ha ratificat davant del jutge Castro que van ser Jaume Matas i Iñaki Urdangarin els qui van arribar a l'acord de firmar dos convenis amb l'Institut Nóos per organitzar dos fòrums sobre esport i turisme per 2,3 milions d'euros.

Abans amics i ara sense relació, Pepote Ballester ha confirmat que va ser Urdangarin el que el va trucar perquè li fes d'introductor a l'expresident del govern. A partir d'aquí, i del patrocini de l'equip ciclista Illes Balears-Banesto, quan el duc de Palma va cobrar 300 mil euros per la seva intervenció, ell ja només feia d'intermediari entre Jaume Matas i Urdangarin i les conselleries pertinents perquè donessin forma administrativa als acords presos. En total, cinc hores al jutjat i cap declaració a la sortida.

A més del jutge i la fiscalia, només Manos Limpias i l'advocat de Matas han fet preguntes. L'advocat d'Urdangarin i el de Diego Torres se n'han abstingut i això que les persones més citades eren els seus clients. Però encara no s'han estrenat i se'n desconeix l'estratègia.

Dissabte també han declarat tres persones més, tots excàrrecs del govern de Matas. Gonzalo Bernal, Juan Carlos Alía i Miquel Àngel Bonet, amagat amb gorra i bufanda, un posat ben diferent de quan ocupava un lloc públic.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut