Barcelona

La caça d'elefants a Botswana és legal previ pagament de preus que poden superar els 40.000 euros

Botswana és un dels països africans on caçar elefants encara és legal. De fet, és la destinació preferida per als aficionats al safari, que paguen grans quantitats per participar-hi. Una de les empreses principals que s'hi dediquen es promociona a internet amb imatges d'expedicions i també amb una foto, precisament, del rei d'Espanya al costat d'un elefant acabat d'abatre.

RedaccióActualitzat
L'empresa Rann Safaris, que organitza caceres a Botswana, cita com a primer dels seus amics el rei Joan Carles. En el mateix web, hi ha penjades fotos de les caceres d'elefants; en una del 2007, hi apareix el monarca amb el propietari de l'empresa, davant d'un exemplar abatut.

Rann Safaris xifra el preu d'una cacera d'elefants de quinze dies en 44.000 euros, i a la mateixa pàgina web promociona com es duen a terme, fins i tot amb un vídeo que explica com es mata un d'aquests animals.

L'elefant és un animal tècnicament en situació de vulnerabilitat a l'Àfrica, a un pas del perill d'extinció. Alguns països han prohibit caçar-lo; altres, com Botswana, han legalitzat la caça d'un petit nombre d'exemplars, previ pagament.

L'afició de Joan Carles per la cacera és sabuda. En aquesta ocasió, i en l'actual situació de crisi, la notícia sobre la cacera a Botswana ha causat polèmica i ha reobert el debat sobre aquesta activitat.

Carles Mas organitza safaris de cacera arreu del món i defensa que ajuden a la preservació de les espècies. La Fundació Franz Weber, en canvi, gestiona un parc natural a Togo on es prohibeix la caça d'elefants. Creu que preservar-los és un model alternatiu.

El perfil de caçador d'animals salvatges és el d'una persona d'alt poder adquisitiu. Espanya, juntament amb els Estats Units, és un dels països del món on hi ha més afició.

Anar al contingut