Un dia abans de l'entrada en vigor de l'euro per recepta el sistema informàtic de les farmàcies s'ha col·lapsat
Aquesta mitjanit entra en vigor l'euro per recepta
Barcelona

Mas defensa l'euro per recepta com a necessitat i aclareix que "és aquí per quedar-se"

Lluny de ser una mesura temporal, el president de la Generalitat deixa clar que l'euro per recepta és una necessitat i recorda que la majoria de països europeus tenen tiquets moderadors i fins i tot copagaments.

RedaccióActualitzat
No respon a un caprici del govern ni es tracta d'una mesura temporal. El president de la Generalitat, Artur Mas, presenta l'euro per recepta, que entra en vigor a partir d'aquest dissabte, com a necessitat i assegura que "ha vingut per quedar-se".

"No es fa per caprici, sinó perquè ho necessita el nostre sistema sanitari, que és molt bo i s'ha de preservar", ha afirmat el president de la Generalitat en declaracions als periodistes des de Nova York, en el marc del seu viatge oficial als Estats Units.
Mas també ha recordat que la majoria de països europeus tenen mesures similars de copagament.

Quan està tot a punt per a la posada en marxa d'aquesta mesura, el president català ha demanat "seny i generositat", i ha afirmat que una part de la població "pot fer perfectament un petit esforç" en benefici del col·lectiu. En aquest sentit, ha assegurat que l'euro per medicament s'implanta perquè "les persones amb menys recursos no es vegin marginades" i ha posat com a exemple els col·lectius que estan exempts de pagament com són els malalts crònics o els que tenen menys possibilitats econòmiques.

Col·lapse a les farmàcies

Un dia abans de l'entrada en vigor de l'euro per recepta el sistema informàtic de les farmàcies s'ha col·lapsat per l'allau de gent que ha anat a buscar medicaments amb recepta del Servei Català de la Salut. De fet, en el mes de juny, segons el col.legi oficial de farmacèutics de Barcelona, la veda de fàrmacs s'ha incrementat un 20%. El govern pretén recaptar uns 100 milions d'euros i preveu exempcions per a certs col·lectius, però no per a dues-centes mil persones, segons les entitats socials, que no tenen cap ingrés.

Anar al contingut