Una pantalla d'ordinador on es projecta una ecografia.
El govern de Rajoy vol aprovar una llei de l'avortament basada en el sistema de supòsits.
Madrid

La llei d'avortament serà més restrictiva després de la reforma de Ruiz-Gallardón

L'actual llei sobre l'avortament estableix que es pot interrompre l'embaràs lliurement fins a la 14a setmana de gestació i fins a la 22a en cas de risc per a la vida o la salut de la dona o en greus anomalies en el fetus. La reforma que proposa Alberto Ruiz-Gallardón suposaria tornar a la llei del 1985, que es basava en supòsits i no en el temps de gestació.

RedaccióActualitzat
L'actual llei sobre l'avortament estableix que es pot interrompre l'embaràs lliurement fins a la catorzena setmana de gestació i fins a la número 22 en cas de risc per a la vida o la salut de la dona, o en greus anomalies en el fetus. La reforma que proposa Alberto Ruiz-Gallardón suposaria tornar a la llei del 1985, que es basava en supòsits i no en el temps de gestació, com passa actualment.

De moment, el ministre de Justícia només ha parlat de dos supòsits que permetrien avortar: perill real per a la salut física i psicològica de la mare i violació. En canvi, prohibiria l'avortament en els casos de malformació del fetus. La reforma amb què treballa l'executiu popular tampoc permetrà avortar a les menors de 16 i 17 anys sense el permís dels seus pares.

El PSOE instarà a trencar el concordat amb la santa seu si el govern del Partit Popular acaba reformant la llei de l'avortament, tal com demana la Conferència Episcopal. Els socialistes consideren que els bisbes no poden imposar la seva moral a les dones.

En aquest sentit, la seva portaveu al Congrés, Soraya Rodríguez, ho qualifica de xantatge: "El govern no es pot sotmetre a cap xantatge ni a cap imposició vingui d'on vingui."

El portaveu del grup popular, Alfonso Alonso, acusa el PSOE de no haver trencat el concordat amb la santa seu quan estava governant i afegeix que la reforma de la llei de l'avortament pot no agradar a l'Església: "Segurament farem una reforma que no agradarà gaire als bisbes, no ho sé, però és la que està d'acord amb la interpretació de la doctrina que ha fet el Tribunal Constitucional i amb els compromisos del Partit Popular."

Iniciativa considera que l'executiu està governat per un banquer i que hi ha un bisbe a la vicepresidència. I CiU assegura que el seu grup es pronunciarà sobre els canvis en la llei quan estiguin transcrits al paper.
Anar al contingut