Palma

Torres diu que Urdangarin es va aprofitar de les bones relacions del rei amb Calderón per fer negocis a Mèxic

L'exsoci d'Iñaki Urdangarin, Diego Torres, ha enviat un escrit al jutge del "cas Nóos" en què explica que el duc de Palma va recórrer a les "molt bones relacions" del rei Joan Carles amb l'aleshores president de Mèxic, Felipe Calderón, per buscar negocis en aquest país de Centreamèrica. Segons Torres, Urdangarin va enviar informes a Calderón per fer negocis sobre projectes d'aigua pública, turisme i energia eòlica.

RedaccióActualitzat
Iñaki Urdangarin va utilitzar els vincles del rei Joan Carles amb l'aleshores president de Mèxic, Felipe Calderón, per buscar negocis en aquest país. Això ho assegura l'exsoci de l'Institut Nóos Diego Torres, en una nova tanda de documentació que ha aportat al jutjat de Palma. En un escrit dirigit al jutge del "cas Nóos", José Castro, l'advocat de Torres, Manuel González Peeters, assenyala que el duc de Palma va recórrer a "les molt bones relacions" de la Casa del Rei amb Felipe Calderón per proposar-li projectes.

L'advocat explica que, tal com va dir l'empresari Eugenio Calabuig en la seva declaració com a testimoni, Urdangarin es va oferir a principis del 2008 per impulsar iniciatives amb Felipe Calderón en l'àmbit internacional, i el mes de març li va enviar un document titulat: "Oportunitats de negoci a Mèxic". El duc de Palma indica en aquest document que la porta d'entrada per fer negocis en aquest país és el president Calderón, "amb qui la Casa del Rei té molt bones relacions des de la seva visita a Espanya l'any passat". A l'informe es refereix a negocis d'interès sobre projectes d'aigua pública, turisme i energia eòlica.

El defensor de Torres adjunta una fotografia de la pàgina web de la Casa del Rei sobre la celebració d'un dinar ofert pels reis a Calderón i la seva dona, l'11 de juny del 2008, on també van assistir els ducs de Palma. L'advocat es pregunta si això és només una coincidència.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut