Viana do Castelo

Portugal sospita que els McCann simulen un segrest per encobrir la mort accidental de Madeleine

El cas de la petita Madeleine McCann, la nena anglesa de 4 anys que va desaparèixer a Portugal al mes de maig, quan estava allotjada amb la seva família en un hotel de l'Algarve, ha fet un tomb inesperat. Els pares de Maddy han estat considerats sospitosos per la policia portuguesa. Primer ha estat la mare, Kate McCann, que ha declarat durant cinc hores. Poc després el pare va entrar a comissaria, on ha estat interrogat durant vuit hores.

Actualitzat

Després de vuit hores d'interrogatori, Gerry McCann sortia de matinada de la seu de la policia com a sospitós formal en el cas de la desaparició de la seva filla. Impertèrrit davant els flaixos i els focus de les càmeres, també davant les insistents preguntes dels periodistes, deixava la paraula a l'advocat que l'havia acompanyat en l'interrogatori.

El lletrat confirmava el que durant tot el dia s'havia escampat fins a l'últim racó del planeta que Kate i Gerry McCann havien estat declarats sospitosos formals. Segons ell, més enllà de prendre'ls les dades no s'ha imposat cap tipus de restricció a la parella, la qual cosa vol dir que tenen total llibertat de moviment. No se'ls ha acusat de res i ara la investigació continuarà amb tota tranquil·litat.

Feia només unes hores que la seva dona havia sortit per la mateixa porta convertida, també, en "arguida", un terme judicial portuguès: un pas més que testimonis, però encara per darrere de ser considerats culpables.

Les sospites de la policia

La policia portuguesa creu que la nena hauria mort accidentalment, però els pares n'haurien simulat una desaparició per tapar-ho. La família, però, nega categòricament aquesta hipòtesi i insisteix en la seva innocència. Segons algunes fonts, la policia els hauria ofert una reducció de condemna a canvi d'una confessió, que han refusat.

En un comunicat aparegut a la pàgina web oberta per la parella, el pare ha assegurat que les sospites que la seva dona estigui involucrada en la desaparició de la petita són ridícules i insisteix que seguiran lluitant per trobar Madeleine.

El fet, però és que la policia portuguesa fa setmanes que ha descartat el segrest i la principal hipòtesi és que la nena va morir la nit de la desaparició. Els investigadors van encarregar noves anàlisis a experts britànics, en concret de taques de sang i restes biològiques trobades a l'apartament, el cotxe de la família i en objectes personals de la família. Els resultats van arribar dimecres, i va ser quan la policia va decidir interrogar els pares.


Quatre mesos desapareguda

Madeleine va desaparèixer el 3 de maig mentre dormia en companyia dels seus germans en un apartament d'un complex residencial de l'Algarve. És la versió dels pares, que aquella nit diuen que estaven sopant en un restaurant de la vora.

El matrimoni va començar una campanya mediàtica per recuperar la seva filla. Kate i Gerry McCann han trobat el suport de personatges populars, futbolistes, cantants... També han rebut importants donacions econòmiques i han demanat suport o mediació a molts governs europeus; els han rebut ministres i fins i tot el mateix papa Benet XVI.

Anar al contingut