Els treballadors de Canal 9 resisteixen fins al final a l'ordre de tancament de la Ràdio Televisió Valenciana
En peu de guerra i donant la cara fins al final. Així han resistit durant més de 12 hores els treballadors de Canal 9 al tancament dels mitjans públics ordenat aquest dijous pel govern d'Alberto Fabra. En peu de guerra impedint que ningú accedís al control central per desconnectar el senyal. I donant la cara a plató, amb un programa especial per informar de tot el que estava passant a l'interior i exterior de l'edifici.
Una resistència que els liquidadors de la Ràdio Televisió Valenciana només han pogut frenar recorrent a la Justícia, que ha ordenat el desallotjament immediat de les instal·lacions.
Els últims minuts de Canal 9 s'han viscut amb intensitat. Una trentena de policies ha ocupat l'edifici i ha desallotjat el control central per permetre la desconnexió. Mentrestant, a plató, desenes de treballadors reclamaven la dimissió del president valencià i repetien un últim crit: "Això és un cop d'estat". Quan passaven 19 minuts de les dotze del migdia una pantalla negra ha marcat el final de Canal 9.
Una nit llarga
Els treballadors han anat arribant de manera progressiva a l'edifici de la televisió un cop s'ha sabut l'ordre del govern de tancar els mitjans públics del País Valencià. La porta principal estava tancada i la de l'edifici, custodiada per agents de la Policia Nacional. Tot i així molts se les han enginyat per accedir-hi. Des de dins del plató del canal 9/24 hores i des de fora, els treballadors han informat fins a últim moment de tot el que passava.
A la una de la matinada, Antonio Hervás, director financer de Canal 9 i un dels tres membres del consell liquidador de la RTVV, ha arribat al control central de Canal 9 amb un tècnic de telecomunicacions per procedir al tancament. Els treballadors els han fet fora. Gairebé dues hores més tard, dos agents de la policia ho han tornat a intentar i també han hagut de girar cua.
Els treballadors han rebut a les tres de la matinada un correu electrònic que els informava que no calia que anessin a treballar, que es podien quedar a casa amb un permís retribuït.
Missatges inèdits i una petita victòria
El dia començava a clarejar i les emocions cada cop eren més intenses a l'espera dels fets que finalment han succeït. Mentrestant, missatges en directe dels treballadors des dels passadissos de Canal 9 donant les gràcies als teleespectadors, acusant el govern de saquejar l'ens o de corrupció generalitzada i interpel·lacions als valencians perquè no es quedessin de braços plegats davant de la foscor que s'intuïa que més aviat que tard s'apoderaria dels seus televisions.
El programa especial també ha comptat amb la participació de polítics de l'oposició i veus fins ara silenciades en aquest mitjà, com la de la presidenta de l'Associació de Víctimes de l'Accident de Metro de València.
Un dels moments àlgids del dia ha estat quan el tècnic de telecomunicacions que havia de tallar el senyal s'ha fet enrere. Així ho anunciat ell mateix en directe pel programa especial. Paco Signes, un home de Gata de Gorgos, que arregla televisions i que és conegut també com a Paco "Telefunken", ha decidit marxar sense "apagar" Canal 9 després de passar tota la nit escortat per la policia.
Mobilització a la xarxaLa mobilització dels treballadors de Canal 9 per evitar el tancament ha tingut un gran seguiment a les xarxes socials a través de l'etiqueta #RTVVnoestanca, tant per part de polítics valencians i catalans com per milers de persones anònimes. Qui no ha pogut piular és la mateixa RTVV ja que el perfil de @rtvvv ha desaparegut.
El president català, encara de viatge a l'Índia, també ha reaccionat a la notícia i ha assegurat que el que ha passat al País Valencià no passarà a Catalunya.