Barcelona

Mas, "convençut" que és possible pactar una pregunta "clara, però també inclusiva"

"No només hi haurà acord, sinó que serà un bon acord", ha assegurat el president al Parlament, a la sessió de control al govern. Ho ha dit en resposta al líder d'Iniciativa, Joan Herrera, que ha recordat la necessitat d'arribar a un consens màxim.

RedaccióActualitzat

El president Artur Mas s'ha mostrat molt optimista en relació amb l'assoliment d'un acord sobre la pregunta de la consulta sobiranista. "La pregunta ha de ser clara, però també inclusiva, molt majoritària. Estic convençut que és possible", ha assegurat el president a la sessió de control al govern d'aquest dimecres, i hi ha afegit: "No només hi haurà acord, sinó que serà un bon acord."

Mas, però, també ha considerat "fonamental que l'endemà de l'acord no hi hagi interpretacions, perquè des de fora ens estan mirant com fem les coses i depèn de nosaltres fer-les bé". El president ha parlat de tot plegat en resposta al líder d'Iniciativa, Joan Herrera, que ha recordat la necessitat d'arribar a un consens màxim.

Iniciativa ha tornat a insistir que el PSC s'hi hauria de sumar, i Mas ha assegurat que la posició actual dels socialistes catalans els perjudica: "Estan en un punt en què jo crec que no haurien d'estar: al costat de PP i C's". I els ha instat a repensar-s'ho: "Encara hi són a temps."

Una futura agència de seguretat catalana?

De la sessió de control d'aquest dimecres també destaca la picabaralla que han protagonitzat Mas i el portaveu de C's, Albert Rivera, quan aquest últim ha mostrat un document de la Generalitat sobre la hipotètica creació d'una futura agència de seguretat catalana. Mas no només ha dit que desconeix el document, sinó que ha negat l'existència de la suposada agència, i ha dit que no ha costat ni un euro als contribuents.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut