Pequín

La Xina atribueix a separatistes uigurs l'apunyalament indiscriminat de l'estació de Kunming en què van morir 33 persones

La policia investiga el mòbil de l'apunyalament indiscriminat, descrit com un acte terrorista premeditat i atribuït a grups separatistes de la regió musulamana del Xinjiang. Quatre agressors van ser abatuts a trets i cinc més podrien haver fugit.

RedaccióActualitzat

Fort dispositiu de seguretat a la xinesa estació de tren de Kunming, l'escenari del bany de sang que un grup d'almenys deu persones, vestides de color negre i armades amb grans ganivets, van protagonitzar dissabte a la nit. Segons un últim balanç, 33 persones van morir i 130 van resultar ferides en una matança que ha horroritzat i commocionat la Xina.

Fins ara ningú ha reivindicat l'atac però, per les proves recollides, les autoritats xineses diuen que el van perpetrar terroristes separatistes de la regió del Xinjiang, la regió d'on són originaris els uigurs, una ètnia majoritàriament musulmana. La policia va abatre a trets quatre dels suposats atacants i busquen la resta.

Molts uigurs tenen un fort ressentiment per les polítiques econòmiques, demogràfiques i culturals del govern xinès en aquesta regió. Tot i que grups radicals d'aquesta ètnia protagonitzen amb una certa freqüència episodis de violència, és estrany que també n'hi hagi en altres indrets de la Xina.

L'octubre passat, un altre grup va estavellar el seu vehicle contra la cèntrica porta de Tiananmen en un atac en què van morir cinc turistes.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut