Barcelona

Trias qualifica ''d'inadmissibles'' els aldarulls per Can Vies i assegura que no cediran al "xantatge"

L'alcalde de Barcelona assegura que l'ajuntament ha tingut una paciència infinita en la gestió del conflicte. Ofereix mà estesa als col·lectius de suport a Can Vies però després que renunciïn a la violència

RedaccióActualitzat

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha defensat la gestió que s'ha fet des de l'ajuntament de Can Vies i ha assegurat que han tingut una "paciència infinita". Després de condemnar enèrgicament "els actes absolutament inacceptables", ha demanat a la ciutadania que també els rebutgi.

"Demano que no tinguin la comprensió per part de ningú", ha etzibat l'alcalde, que ha assegurat que no cediran al que consideren un xantatge. "No es poden permetre aldarulls i xantatges que tinguin la gent atemorida", ha manifestat.

Tot i això, l'alcalde ha ofert mà estesa als col·lectius de suport a Can Vies però sempre que renunciïn a la violència. Per Trias, els manifestants no poden pretendre que el govern doni "carta blanca a algú només per la por del que poden fer".

Trias ha anunciat que convocarà els pròxims dies un consell de seguretat per valorar l'evolució i els efectes de les protestes. A més, els desperfectes pugen a més de 68.000 euros, segons l'ajuntament, quantitat a la qual s'han de sumar els danys econòmics a entitats, com ara l'excavadora que van cremar, de propietat privada, i la furgoneta calcinada de TV3, la nit anterior.

Trias també ha defensat l'actuació dels cossos policials davant de les crítiques rebudes, també per part del sindicat dels Mossos d'Esquadra SME-CCOO. "Són els garants de la convivència", ha dit.

En qualsevol cas, el govern municipal ha admès que no preveien la dimensió de la reacció que hi va haver amb l'enderroc de Can Vies.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut